Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Αριστερά παγωμένος καταρράκτης στους Μελισσουργούς, δεξιά από πάνω: παγετωνικός καταρράκτης Khumu, Everest από κοντά και μακριά, παγωμένη ορθοπλαγιά.Παγοαναρρίχηση είναι η μορφή αναρρίχησης στην οποία σκαρφαλώνονται επικλινείς σχηματισμοί πάγου. Συνήθως αναφέρεται σε ασφαλισμένες διαδρομές σε παγετωνικούς καταρράκτες (icefall, μέρος παγετώνα που χαρακτηρίζεται από ταχεία κίνηση και χαοτικές κρεβάς), παγωμένους καταρράκτες και βράχους στους οποίους υπάρχει παγωμένη υγρασία.

Τα είδη του πάγου μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Περισσότερα...

Η αναρρίχηση χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες με το αν πραγματοποιείται σε τεχνητό ή φυσικό πεδίο.


Αναρρίχηση σε τεχνητό πεδίο

Μπορεί να γίνει σε γυμναστήριο, αθλητικό σύλλογο ή ακόμα και σ' έναν τοίχο αναρρίχησης στο σπίτι. Ο τοίχος μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Οι τοίχοι αυτοί έχουν τοποθετημένα "κρατήματα" και "πατήματα" έτσι ώστε να δημιουργούνται διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας. Τα κρατήματα και τα πατήματα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών διαδρομών.

Περισσότερα...