Ακολουθήστε μας στο Facebook

facebook

 

Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες ,πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ερυθρελάτη, οξιά, σημύδα, φύλλα οξιάς(;)Ροδόπη ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας με αρχέγονα δάση, καταρράκτες και φυσικά το μοναδικό, στην Ελλάδα, παρθένο δάσος του Φρακτού. Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό κινείται για 80 περίπου χιλιόμετρα ο Virgin Forest Ultra Trail (με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 160χμ.) καθώς και ο Rout (164χμ.) στο μεγαλύτερο μήκος του. Οι φωτογραφίες για την περιοχή αυτή έχουν εξάψει την περιέργεια μας και έτσι αποφασίζουμε να την επισκεφτούμε το φθινόπωρο που το δάσος θα έχει ντυθεί στα κόκκινα χρώματά του. Έχοντας πάρει κάποιες πληροφορίες για τη διαδρομή επιλέγουμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι του VFUT κάνοντας μια κυκλική διαδρομή 80χμ με αφετηρία και τερματισμό τη Ζαρκαδιά.

Περισσότερα...

Μια από τις πιο ωραίες αν και απαιτητικές αναβάσεις είναι αυτή στον Κρυάκουρα (2.181μ). Σίγουρα δεν προτείνεται σε αρχάριους και υψοφοβικούς! Η διαδρομή ξεκινάει από τη μεριά των Θεοδωριάνων, περπατώντας ουσιαστικά όλη την κορυφογραμμή μέχρι τη νότια κορυφή. Η εκδρομή έγινε μέσα σε δύο μέρες μιας και η πρόσβαση απαιτεί αρκετή ώρα από την Άρτα.

Περισσότερα...