Ακολουθήστε μας στο Facebook

facebook

 

Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες ,πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η Ελληνική κορυφή της ΝεμέρτσικαςΜετά από παύση περίπου 2 μηνών, λόγω καλοκαιριού, ήρθε ο καιρός να δραστηριοποιηθεί και πάλι ο σύλλογος. Πρώτη φθινοπωρινή εξόρμηση λοιπόν με στόχο το όρος Δούσκος ή Νεμέρτσικα. Πρόκειται για ένα βουνό πάνω στα ελληνοαλβανικά σύνορα με την ψηλότερη κορυφή του (Στρακαβέτσι ή Παπίγκι 2.486μ) μέσα στην Αλβανία ενώ η πιο ψηλή κορυφή εντός της Ελλάδας είναι η "Μερόπη" 2.100 μ..

Περισσότερα...

 

Ο σύλλογός μας πραγματοποίησε μία ακόμη διήμερη εξόρμηση αυτό το Σάββατο-κύριακο. Αυτή τη φορά προς τα δικά μας υπέροχα Τζουμέρκα. Το απόγευμα του Σαββάτου αφήσαμε τη ζέστη της Άρτας με κατεύθυνση τον Καταρράκτη προσμένοντας τη γνωστή δροσιά του. Στόχος μας ήταν να διασχίσουμε τον ορεινό όγκο που περιγράφει το μονοπάτι ξεκινώντας από τον Καταρράκτη, περνώντας από την ιστορική Σκάλα Σταμάτη, συνέχεια στη Μπρέσιανη κι από εκεί στους Μελισσουργούς.

Περισσότερα...

Ο Σμόλικας με τη ΔρακόλιμνηΣμόλικας (2.637μ.), από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Περικυκλωμένο από δάσος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Δυστυχώς η προσέγγισή του είναι δύσκολη μιας και είναι αρκετά απομακρυσμένος από κάποιον κεντρικό οδικό άξονα. Ξεκινάμε μεσημέρι του Σαββάτου προς το χωριό Κεράσοβο ή Αγία Παρασκευή από όπου θα ξεκινήσει η ανάβασή μας. Φτάνοντας όσοι προτιμήσαμε να κοιμηθούμε στην ύπαιθρο στήνουμε τις σκηνές μας και κάνουμε μια βόλτα στο χωριό το οποίο φαίνεται να ζωντανεύει το καλοκαίρι. Πέφτουμε για ύπνο νωρίς μιας και η εκκίνηση είναι για τις 5:30 την επόμενη ημέρα.

Περισσότερα...

Σάββατο μεσημέρι και η ομάδα μας ξεκινάει για την Βωβούσα με προορισμό την πανέμορφη Βάλια Κάλντα και το Αυγό.  Κατευθυνόμαστε προς τα Γιάννενα, παίρνουμε την Εγνατία την οποία και εγκαταλείπουμε πριν από τη γέφυρα Μπαλντούμας στην έξοδο προς Ανατολικά Ζαγόρια. Εκεί αρχίζει και ο γεμάτος στροφές δρόμος που θα μας οδηγήσει στη Βωβούσα. Φτάνουμε στο καταφύγιο όπου κανονίζουμε τα του ύπνου και πάμε για μια βόλτα στο χωριό να θαυμάσουμε το πανέμορφο τοξωτό γεφύρι που στεφανώνει τον Αώο. Επιστρέφουμε στο καταφύγιο για φαγητό και ξεκούραση μιας και η αναχώρηση είναι στις 6 το πρωί.

Περισσότερα...

Η ομάδα στα κροκολίβασα κάτω από την κορυφήΕρύμανθος... ένα από τα πιο όμορφα βουνά που δικαιολογημένα θεωρήθηκε τόπος κατοικίας της θεάς Άρτεμης και του Πάνα. Ξεκίνησε λοιπόν και ο σύλλογος μας να τον επισκεφτεί. Αναχώρηση το Σάββατο το μεσημέρι με λίγες ψιχάλες να πέφτουν και με την ελπίδα να επαληθευτεί η πρόγνωση του καιρού για βροχές μετά το μεσημέρι της Κυριακής...

Περισσότερα...