Μία ακόμα ορειβατική Κυριακή ξημερώνει! Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε παρέα με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο μονοπάτι της Βίδρας. Το μονοπάτι ξεκινάει από τη γέφυρα Τζαρη και καταλήγει στη γεφυρα της Πλάκας. Φτάνουμε στη αφετηρία κατά τις 9 και αμέσως φαίνεται πως η μέρα θα είναι ιδιαίτερα ζεστή.

Ξεκινάμε το περπάτημά μας σε ένα σκιερό μονοπάτι που κινείται δίπλα στο ποτάμι για περίπου 4χμ.. Περπατάμε στις απόκρημνες όχθες του Αράχθου που σαν τεράστιοι πέτρινοι τοίχοι καταλήγουν στο ποτάμι. Κάποτε το μονοπάτι στο κομμάτι από Δαφνωτή μέχρι Σκούπα ήταν αρδευτικό κανάλι που με τα χρόνια έγινε μονοπάτι. Σε πολλά σημεία φαίνονται ακόμα οι αναβαθμίδες από τα παλιά χωράφια.

 

Φτάνουμε σε σημείο όπου το μονοπάτι έχει κλείσει από την εναπόθεση κλαδιών που έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κάνουμε μια μικρη παράκαμψη για να περπατήσουμε στην κοίτη του ποταμού. Λίγο πιο κάτω οι δύο ομάδες χωρίζουν και η πρώτη ομάδα συνεχίζει προς τη γέφυρα της Πλάκας ενώ η δεύτερη κατευθύνεται προς τη Δαφνωτή.

Στο δεύτερο μέρος της η διαδρομή κινείται ανηφορικά σε αρκετά σημεία και άλλοτε βρίσκεται κοντά στο ποτάμι και άλλοτε μακριά από αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι σε χωματόδρομο. Πλησιάζοντας προς τη γέφυρα της Πλάκας φτάνουμε σε δύο παραλίες στις οποίες δεν χάνουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε για να σβήσουμε την κάψα του καλοκαιριού.

Δεν μείναμε νηστικοί!!! Φάγαμε πεντανόστιμα βατόμουρα!!

Συνολικά η πορεία έχει διάρκεια 7 ώρες και σε όλο της το μήκος είναι σημαδεμένη με πασσάλους. Πάντως τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια είναι από τη γέφυρα Τζαρή και για περίπου 4χμ και από την γέφυρα της Πλάκας μέχρι τις παραλίες.