Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ένα από τα πιο όμορφα βουνά για να απολαύσει κανείς τα μεγαλειώδη χρώματα του φθινοπώρου είναι το Βόιο. Με πυκνά δάση οξιάς μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και με μια πλούσια παλέτα ζεστών αποχρώσεων του κίτρινου και του πορτοκαλί σε σκλαβώνει για πάντα.

Για να γευτεί ο καθένας το βουνό με τον τρόπο που θέλει έγιναν δύο διαδρομές. Στην πεζοπορική πραγματοποιήθηκε μια κυκλική διαδρομή η οποία πέρασε από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.

Η δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε διάσχιση απολαμβάνοντας όχι μόνο το φθινοπωρινό τοπίο αλλά και τη θέα που προσφέρει το Βόιο στο Σμόλικα και τον Γράμμο. 

Ας απολαύσουμε τις εικόνες...

 

 

 

 

 

 

Η άνοιξη είναι μια από τις πιο όμορφες εποχές για να απολαύσει κανείς την ορειβασία και πόσο μάλιστα στο Γράμμο που εκτός από την πανοραμική θέα στα επιβλητικά ορεινά συγκροτήματα ενθουσιάζει τον πεζοπόρο με τις εναλλαγές εικόνας και φυσικού τοπίου. 

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το Πληκάτι και κινούμαστε σε αρκετά ανηφορικό μονοπάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στην κορυφογραμμή. Γύρω μας δεσπόζουν κωνοφόρα και οξιές ενώ μικρά αγριολούλουδα στολίζουν με τα χρώματά τους το νεόφυτο πράσινο χορτάρι. Νερά κυλάνε δίπλα μας σχηματίζοντας καταρράκτες και κάνουν την ανηφόρα λίγο πιο ευχάριστη.

Περισσότερα...

Ξεκινάμε πρωί της Κυριακής από την Άρτα με κατεύθυνση ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά δίπλα στα σύνορα με την Αλβανία, το Ασημοχώρι. Ο καιρός είναι καλός και καθώς περνάμε από την Κόνιτσα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη Γκαμήλα. Αρχίζουμε το περπάτημά μας πάνω σε ανηφορικό χωματόδρομο ο οποίος μας οδηγεί μέσα από ένα δάσος γεμάτο με λουλούδια και ολόφρεσκα φύλλα στην κορυφογραμμή. Στην ανάβασή μας μας συντροφεύει η άνοιξη με τις μυρωδιές της.

Περισσότερα...

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφτείς δάση με οξιές. Είναι η περίοδος που τα δέντρα αλλάζουν τα χρώματα των φύλλων τους από πράσινα σε χρυσαφί, κίτρινα και κόκκινα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πανδαισία χρωμάτων για τα μάτια μας. 

Προσωπικά ήταν η πρώτη μου φορά που πήγαινα στο Βόιο και μπορώ να πω, χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, πως έμεινα έκπληκτος. Κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά (το 80% αποτελείται από δάσος οξιάς και ρόμπολου), είναι μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή χωρίς απότομες ανηφόρες και με ομαλό έδαφος και  τέλος προσφέρεται για διάσχιση.

Περισσότερα...

Αρχές Ιουνίου ο καιρός πολύ καλός και εμείς ξεκινάμε για τον Γράμμο. Σκοπός μας να επισκεφτούμε την αλπική λίμνη Γκιστόβα και να ανεβούμε στην κορυφή.  Δυστυχώς όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια για εμάς. Η ομίχλη περιόριζε την ορατότητά μας και έτσι αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε. Αποφασιζουμε να εκμεταλευτούμε τη μέρα και να δούμε το νοσοκομείο των ανταρτών το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Περισσότερα...

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1230395

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος