Η ομάδα στα κροκολίβασα κάτω από την κορυφήΕρύμανθος... ένα από τα πιο όμορφα βουνά που δικαιολογημένα θεωρήθηκε τόπος κατοικίας της θεάς Άρτεμης και του Πάνα. Ξεκίνησε λοιπόν και ο σύλλογος μας να τον επισκεφτεί. Αναχώρηση το Σάββατο το μεσημέρι με λίγες ψιχάλες να πέφτουν και με την ελπίδα να επαληθευτεί η πρόγνωση του καιρού για βροχές μετά το μεσημέρι της Κυριακής...

Πρώτη στάση το παλιό και καλό φερυμπότ στο Αντίρριο. Θαυμάζουμε τη γέφυρα και συνεχίζουμε για το χωριό Μίχα όπου και ο προορισμός μας. Το χωριό καταπράσινο αλλά έρημο δυστυχώς. Στήνουμε τις σκηνές μας και αφού τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ σε κοντινό χωριό, πέφτουμε για ύπνο νωρίς μιας και η αναχώρηση είναι για τις 6 το πρωί.

 

 

Η ομάδα και πίσω η κορυφή"Τι εκεί θα ανεβούμε;"

Πρωινό ξύπνημα με καλό καιρό. Μαζεύουμε γρήγορα τις σκηνές και παίρνουμε το δρόμο της ανάβασης. Το καλογραμμένο μονοπάτι μας οδηγεί μέσα από ένα πανέμορφο ελατόδασος που μόλις έχει ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη. Κερδίζουμε γρήγορα ύψος και φτάνουμε σε διάσελο με πανοραμική θέα προς τις γύρω κορυφές. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε στο καλοσημαδεμένο μονοπάτι, περνάμε έναν μικρό καταρράκτη και παίρνουμε ξανά τον ανήφορο για να φτάσουμε σε πλάτωμα με καλοχτισμένες στάνες. Στο επόμενο διάσελο βλέπουμε απέναντί μας τον μεγαλόπρεπο κώνο της κορυφής κι αφού διασχίσουμε λίγες χιονούρες βγαίνουμε στο διάσελο κάτω από την κορυφή όπου και θαυμάζουμε εντυπωσιακά λιβάδια με κρόκους. Εκεί συναντούμε τον ΕΟΣ Πατρών και συνεχίζουμε παρέα, ανεβαίνοντας γρήγορα μιας και απειλητικά σύννεφα αρχίζουν να μαζεύονται. Κοπιαστική η τελική ανάβαση, περίπου 370 μέτρα, σε ιδιαίτερα πετρώδες έδαφος με τα σημάδια όμως να μας οδηγούν από τα πιο εύκολα σημεία. Μετά από 4:30 ώρες συνολικής πορείας φτάνουμε στην κορυφή Ωλενός, στα 2.224 μ., με πανοραμική θέα προς τη Βαράσοβα, το Παναχαϊκό, το Χελμό κι άλλα βουνά της Πελοποννήσου. Θαυμάζουμε τη θέα για αρκετή ώρα αλλά μόλις αρχίζουν να πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα παίρνουμε βιαστικά το δρόμο της επιστροφής. Αρκετά χαμηλότερα κοιτάμε προς τα πίσω και η κορυφή έχει χαθεί μέσα στα σύννεφα. Τελικά φανήκαμε τυχεροί και προλάβαμε να απολαύσουμε τη θέα από ψηλά! Λίγες ψιχάλες μας συνοδεύουν πριν να φτάσουμε πίσω στο χωριό αλλά χωρίς να μας ενοχλούν καθόλου μιας και κινούμαστε μέσα στο όμορφο δάσος.

Η κορυφή

Η ομάδα στην κορυφήΜια τελευταία ματιά στην κορυφή

Οι εντυπώσεις όλων μας οτι πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες διαδρομές, με μέτρια δυσκολία μέχρι το διάσελο της κορυφής και αρκετά δύσκολη την τελική ανάβαση σ την κορυφή.