Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ο ορειβατικός Σύλλογος Άρτας καλεί όλα τα μέλη και δόκιμα μέλη του να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα χειμερινού βουνού με τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο - οδηγό βουνού.

Καλό θα ήταν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις χειμερινές εξορμήσεις του συλλόγου να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση.

Αντικείμενο του μαθήματος θα είναι κίνηση σε χιονισμένο πεδίο με χρήσης κραμπόν και πιολέ.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή επικοινωνήστε με τον Λεωνίδα Σπαή στο 6944974151.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους κραμπόν και πιολέ.

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στην καρδιά της Πίνδου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Μια εξόρμηση για όσους είτε θέλουν να κάνουν σκι ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ανεβαίνοντας στην κορυφή σε υψόμετρο 2.249μ. 

Βαθμός δυσκολίας: 

Ώρες πορείας: 5

Αρχηγός: Περικλής Πανάκης (τηλ. 6944650292)

Αναχώρηση: 7:00 Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Αναβολή εξόρμησης λόγω εκπαίδευσης χειμερινού βουνού για τις 18/02.

Τα χιονισμένα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους καλύτερους προορισμούς για χειμερινές αναβάσεις στο χιόνι. Οι κορυφές Σκοπός και και Τρία σύνορα δεσπόζουν πάνω από το Αθαμάνιο. 

Η ανάβασή μας για τον Σκοπό ξεκινάει ανεβαίνοντας απότομα πάνω στην πλαγιά του βουνού ενώ μόλις βγούμε στην κορυφογραμμή συνεχίζει σχεδόν ομαλά προσφέροντας πανέμορφες εικόνες προς τα όρη Βάλτου και το Καταφίδι. 

Δείτε την προηγούμενη ανάβασή μας στον Σκοπό εδώ.

Η ανάβαση στα Τρία Σύνορα είναι μια εύκολη και όμορφη πεζοπορία η οποία αρχικά κινείται σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια μια μικρή ανάβαση για την κορυφή. Ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με το χιόνι.

1. Σκοπός

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας:  περίπου 7

 

2. Τρία Σύνορα

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας:  περίπου 5

Ανάβαση: από Πλουμπέικα Βουργαρελίου

Αρχηγός: Γιώργος Χαρμπής (τηλ. 6974915334)

Αναχώρηση: 7:00 Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Ήπειρος Άπειρος Χώρα, εμφανίστηκε στις πρώτες σελίδες συνέντευξη του αναρριχητή Βασίλη Μπαλαμάτσια τον οποίο παρουσιάζει ως πρόεδρο του συλλόγου μας, ενώ είναι ο κύριος Λεωνίδας Σπαής. Μετά από επικοινωνία του κ. Μπαλαμάτσια με μέλος του συλλόγου και για την αποκατάσταση της αλήθειας ο κ. Μπαλαμάτσιας έγραψε την παρακάτω επιστολή: 

Κατόπιν των όσων δημοσιεύτηκαν στο έντυπο «Ήπειρος Άπειρος Χώρα», τεύχος 196 (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2017), σας γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, στο οποίο «βαφτίζομαι» Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Άρτας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσα κάτι τέτοιο στην δημοσιογράφο αλλά και ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάτι ανάλογο. Δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω πρόσωπα και καταστάσεις του Ε.Ο.Σ. Άρτας, στον οποίο δεν υπήρξα ποτέ ούτε μέλος.

Θέλω να πιστεύω ότι γράφτηκε εκ παραδρομής από τον εκδότη καθώς έδωσα μια συνέντευξη, η οποία όμως αφορούσε την αναρρίχηση, με την ιδιότητα μου ως ένας απλός αναρριχητής και τίποτε παραπάνω. Η συνέντευξη μου ξεκινά από την ερώτηση «Εσείς πότε και πως ξεκινήσατε τις αναρριχήσεις» και καταλήγει με την απάντησή μου στην τελευταία ερώτηση ΠΡΙΝ την έκφραση «Πρόεδρε σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλές κορφές και καλές αναρριχήσεις».

Συνεπώς, αν η συνέντευξη μου μπήκε λόγω συσχετισμού με το άρθρο του Ε.Ο.Σ. Άρτας, δεν ευθύνομαι εγώ και έχω ήδη ζητήσει από το έντυπο να αποκαταστήσει την ορθότητα του σχετικού δημοσιεύματος.

Ζητώ εκ των προτέρων την κατανόησή σας καθώς βρέθηκα και εγώ προ εκπλήξεως με την συγκεκριμένη «συγχώνευση» των άρθρων.

Με εκτίμηση

Βασίλης Μπαλαμάτσιας

«ταπεινός αναρριχητής»

                                                                             

Ζητάμε από το περιοδικό Ήπειρος Άπειρος Χώρα άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο επόμενο τεύχος αλλά και ενημέρωση των αναγνωστών του μέσω της σελίδας του περιοδικού στο διαδίκτυο. 

  

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf εδώ 

 

Ιανουάριος

14/01 Κοπή πίτας Καταφύγιο Καταρράκτη

Περισσότερα...