Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Κάποιοι ορειβατικοί προορισμοί όσο συχνά και να τους επαναλάβεις έχουν να σου χαρίσουν καινούριες συγκινήσεις και εμπειρίες. Όποιος διαφωνεί με αυτό δεν θα έχει επισκεφτεί τον Όλυμπο. Γιατί ο Όλυμπος είναι μια περιοχή που η μια φορά δεν είναι αρκετή, γιατί οι διαδρομές στο βουνό αυτό είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να τις εξαντλήσεις. Ο Όλυμπος αποτελεί ένα από τα ωραία σημεία της Ελλάδας, ο Όλυμπος είναι ένα βουνό που πάντα σε καλεί να επιστρέφεις σε αυτό. …και ναι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας από τους πιο σπουδαίους πολιτισμούς του παρελθόντος τοποθέτησε ακριβώς εδώ ότι πιο ιερό είχε: τους Θεούς του.

Περισσότερα...

Ο  Ορειβατικός   Σύλλογος    Άρτας  εκφράζει την αγωνία του για τις έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Αγωνιά γιατί το θέμα της βαριάς βιομηχανίας των υδρογονανθράκων ξεπερνάει την δική μας γενιά . 

Δηλαδή: Γεωτρήσεις,  ελικοδρόμια ακόμα και στις προστατευόμενες περιοχές, τόνοι τοξικών αερίων, όξινη βροχή, αποψίλωση δασών, χρήση χιλιάδων τόνων νερού που αναμειγνύεται με χημικές ουσίες καταλήγοντας σε χιλιάδες τόνους τοξικού πολφού ως απόβλητα, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. 

Περισσότερα...

Λόγω της κακοκαιρίας η εξόρμηση μεταφέρεται για τις 23-24/06

 

Ο μεγάλος αριθμός μονοπατιών αλλά και οι φυσικές ομορφίες έχουν αναδείξει την Τύμφη σε έναν από τους πιο δημοφιλής ορειβατικούς προορισμούς. Εμείς επιλέξαμε να ανανεώσουμε τη γνωριμία μας με κάποια από τα μέρη που δεν έχουν πολλούς επισκέπτες. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μακριά από τα πολυσύχναστα μονοπάτια την ομορφιά της Τύμφης

1η μέρα: Ξεκινάμε την ανάβασή μας από την Άνω Κλειδωνιά και θα κινηθούμε στις βορειοδυτικές πλαγιές της Τύμφης περνώντας από την άγνωστη σε πολλούς Σκάλα Φαρμάκη. Η διαδρομή προσφέρει πανοραμική θέα προς την πεδιάδα του Αώου και την Τύμφη. Συνεχίζουμε βγαίνοντας στο γνωστό σύρμα Κερασιάς το οποίο τραβερσάρει κάτω από τον Λάπατο και καταλήγουμε στο καταφύγιο Αστράκας όπου και διανυκτερεύουμε.

2η μέρα: Η μέρα μας ξεκινάει με μια επίσκεψη στη γνωστή Δρακόλιμνη της Τύμφης και από εκεί συνεχίζουμε την κατάβασή μας από το πέρασμα της Νταβάλιστας, ένα στενό και επιβλητικό πέρασμα που μαγεύει όσους το αντικρίσουν. Αφού εγκαταλείψουμε τα αλπικά λιβάδια της Τύμφης και αρχίσουμε να χάνουμε υψόμετρο μπαίνουμε σε δάσος κωνοφόρων και φυλλοβόλων που δημιουργούν ένα όμορφο θέαμα και μας προσφέρουν τη σκιά τους. Κατεβαίνοντας φτάνουμε στη Μονή Στομίου η οποία μας προσφέρει μια καταπληκτική θέα προς την άγρια χαράδρα του Αώου.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Διανυκτέρευση: στο καταφύγιο Αστράκας 

*απαραίτητη προκαταβολή για την κράτηση θέσης στο καταφύγιο*

Αρχηγός: Κίμωνας Καλιακάτσος τηλ. 6972241729

Αναχώρηση: Σάββατο 6:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

  

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf εδώ 

 

Ιανουάριος

14/01 Κοπή πίτας Καταφύγιο Καταρράκτη

Περισσότερα...