Σιγά σιγά ξεκινάμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του 2022. Η κατάρτιση του προγράμματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο και σκέψη από τα μέλη του Δ.Σ. Το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο και να υπάρχουν πεζοπορικές αλλά και ορειβατικές εξορμήσεις έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μελών του συλλόγου και η κάθε εξόρμηση θα πρέπει να μπει σε κατάλληλη εποχή, ώστε οι συμμετέχοντες να την απολαύσουν στο μέγιστο. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια τον Ιούνιο (του Αγίου Πνεύματος) γίνεται μια τριήμερη εξόρμηση κοινή με τους υπόλοιπους ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου, ενώ καθιερώθηκε τον Αύγουστο να γίνεται η παιδική κατασκήνωση και μια ολιγοήμερη διάσχιση. Οι τρεις αυτές πλέον "σταθερές αξίες" έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. 
Πάρότι το 2021 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, με λίγες εξορμήσεις αλλά πολύ αγάπη για το βουνό, εμείς συνεχίζουμε δυναμικά προσφέροντας στα μέλη μας ευκαιρίες να αποδράσουν απο την πίεση των ημερών. Παραλληλά έχουμε δώσει την δυνατότητα στα μέλη μας να συμμετάσχουν σε ομάδες στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Ελπίζουμε το νέο έτος να είναι  ήταν επιτυχημένο και κατάφερε να καλύψει όλες τις προτιμήσεις των μελών του συλλόγου. Έτσι λοιπόν και φέτος καλούμε τα μέλη μας να καταθέσουν τις προτάσεις τους (κατά προτίμηση γραπτώς) από τις 20/09 έως τις 04/10 στο γραφείο του συλλόγου, στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα. Eναλλακτικά μπορείτε να μας τις στείλετε ηλεκτρονικά στο email του συλλόγου (eosartas1988@gmail.com). Θα μας ευχαριστούσε ιδιαίτερα αν οι προτάσεις συνοδεύονταν και από ανάληψη της αρχηγίας.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ οι αρχηγοί της εκάστoτε εκδρομης συμμετέχουν δωρεάν.

Οι προτάσεις στις οποίες ο προτείνων θα αναλάβει την αρχηγία θα προηγηθούν στη σύνταξη του προγράμματος.

Το ΔΣ του ΕΟΣ Άρτας

 

Ακόμα μια πολυήμερη ποδηλατική εξόρμηση που έγινε με την στήριξη του ΕΟΣ Άρτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν την πρώτη κυκλική πορεία στα Τζουμέρκα, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απολαμβάνοντας για τρεις μέρες τα τοπία και την φιλοξενία των ορεινών χωριών του νομού μας. 

Το ξεκίνημα έγινε από τη γέφυρα της Πλάκας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αφού καταφέραμε να τακτοποιήσουμε και να φορτώσουμε όλα τα απαραίτητα στα ποδήλατά μας. Ο δρόμος μας ανηφορικός, όμως η καλή παρέα και η πρωινή δροσιά δίνουν φτερά στα πόδια μας και χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε φτάνουμε στην Άγναντα και αμέσως μετά στους Κτιστάδες όπου κάνουμε μια καλή στάση στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και μετά από μια επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας λίγο έξω από την Πράμαντα καταλήγουμε στο κεφαλοχώρι αυτό για τη μεσημεριανή μας ξεκούραση. Από εκεί ο δρόμος για τον τελικό μας προορισμό τους Μελισσουργούς είναι λίγος και αφού ξεκουραστούμε κατεβαίνουμε για μια βουτιά στις βάθρες που σχηματίζονται κάτω από το χωριό. 

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 09/06/21 το νέο ΔΣ του συλλόγου είναι το εξής:

Πρόεδρος                                             Κίμων Καλιακάτσος

Αντιπρόεδρος                                      Μαρία Κίτσιου

Γραμματέας                                         Χρήστος Καραντζιάς

Ταμίας                                                 Γιώργος Λάμπρος

Έφορος Ορειβασίας                            Λάμπρος Τζουβάρας

Έφορος Υλικού                                    Κων/να Ασλανίδη

Εφ. Εγκαταστάσεων - Διαδικτύου      Παρασκευή Γκοτσοπούλου


Το 2021 προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο αλλά και για όλους μας. Μετά από πολύ σκέψη, χρόνο και επεξεργασία το ΔΣ αποφάσισε να καταρτίσει ένα ετήσιο πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμά μας δεν θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή, για την ώρα, παρά μόνο σε ηλεκτρονική. 

Στο φετινό πρόγραμμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση των μελών μας, τόσο των πεζοπόρων όσο και των ορειβατών, διοργανώνοντας δύο εκπαιδεύσεις μία το χειμώνα και μια το καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία τα μέλη μας να εμβαθύνουν τη γνώση τους στην πεζοπορία και την ορειβασία συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στις ποικίλες δράσεις του συλλόγου μας. Συμμετέχοντας στις εκπαιδεύσεις μαθαίνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σωστά στο βουνό, τόσο μόνοι μας όσο και με το σύλλογο. Οι εκπαιδεύσεις αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τα νέα αλλά και τα παλαιά μας μέλη να μάθουν τις σωστές τεχνικές συμπεριφοράς και κίνησης στο βουνό.


Ιανουάριος

 

10/01 Κοπή πίτας: Διάσχιση Γκιλμπερίνας - Δρακότρυπα Γριμπόβου

 

Οι ορειβατικοί σύλλογοι Ηπείρου, δηλώνουμε πως πρώτη φορά στην ιστορία των συλλόγων μας αντιμετωπίζουμε τόσο ζοφερό μέλλον για τη φύση στο όνομα της ανάπτυξης.

Ο υποκριτικός περιβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στην ιστορία σαν ένα συμβόλαιο θανάτου για την προστατευόμενη φύση και την ποιότητα ζωής των γενεών που θα έρθουν. Τί θα απομείνει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας; Έναν κόσμο πλαστικό, τοξικό, ασφυκτικό, γεμάτο πανδημίες. Έναν κόσμο γεμάτο φόβο, νευρόσπαστο.

Όχι, η επιβολή της " πράσινης ανάπτυξης" δεν είναι για το καλό μας.

Η Βουλή λειτούργησε εν μέσω πανδημίας και στην ευκαιρία της καθολικής καραντίνας πέρασε τον νόμο με δόλιες, αδιαφανείς, αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εξπρές, επιστέγασμα της δρομολόγησης της πράσινης ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.