Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Τα Βαρδούσια είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους με σκληρό ανάγλυφο, οι κορυφές απότομες και άγριες προσελκύουν όσους θέλουν να θαυμάσουν την ομορφιά τους και να δοκιμάσουν την τεχνική τους στα δύσκολα περάσματα.

Αποτελούν πόλο έλξης για αναρριχητές από την κοντινή Αθήνα μιας και πολλές από τις κορυφές περιλαμβάνουν και αναρρίχηση. Εμείς θα επιλέξουμε μια από τις διαδρομές για να ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή τον Κόρακα στα 2.495μ και να χαρούμε την ομορφιά του τοπίου αλλά και τα ολάνθιστα αλπικά λιβάδια.

Δείτε την προηγούμενή μας εξόρμηση εδώ.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 

Αρχηγός: Βασίλης Παπαδημητρίου

Ανάβαση: 

Διανυκτέρευση: 

Αναχώρηση: Σάββατο  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.