Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η Τύμφη έχει να μας χαρίσει ανεπανάληπτες ορειβατικές συγκινήσεις. Μονοπάτια που τη διασχίζουν από άκρη σε άκρη, τραβερσάρουν τις πλαγιές της ή σκαρφαλώνουν στις απόκρημνες κορυφογραμμές της, μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια φευγαλέα ματιά στο μεγαλείο της. 
Μια από τις δύσκολες και ενδιαφέρουσες μη αναρριχητικές διαδρομές είναι η διάσχιση από το Βραδέτο στο Βρυσοχώρι θα μας επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά στη μαγευτική ομορφιά της μακριά από το πολυσύχναστο κομμάτι της. Από το Βραδέτο κατευθυνόμαστε προς τον Μέγα Λάκκο και στη συνέχεια καταλήγουμε στα αλπικά λιβάδια της Τύμφης, που αυτή την εποχή θα είναι ολάνθιστα. Φτάνουμε στη Λούτσα Ρομπόζη και από εκεί κατευθυνόμαστε προς τη Γκαμήλα 2 και το μυθικό πέρασμα του Καρτερού. Το πέρασμα του Καρτερού είναι ένα από τα σημαντικότερα περάσματα στη Γκαμήλα και επιτρέπει τη πρόσβαση από τα δάση της λάκας του Αώου στα αλπικά λιβάδια της Αστράκας. Τώρα πλέον αρχίζουμε να τραβερσάρουμε κάτω από τις βόρειες ορθοπλαγιές της Τύμφης και τις κορυφές Τσούκα Ρόσσα, Μεγάλα Λιθάρια και Καρτερός. Συνεχίζουμε προς το Σάδι Μύγας και τη Λάκκα Κάτσινου για να μπούμε πλέον σε πλούσιο δάσος κονοφόρων και φυλλοβόλων που θα μας οδηγήσει στη μαγική Νεραιδόβρυση και το Βρυχοχώρι. 

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 11

Αρχηγός: Γιώργος Λάμπρος

Διανυκτέρευση:

Αναχώρηση: Σάββατο από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.