Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Λόγω της κακοκαιρίας η εξόρμηση αναβάλλεται για τις 24-25/11.

Μία πανέμορφη και απαιτητική εξόρμηση ιδανική για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα προκλητικά Τζουμέρκα. Η πορεία μας ξεκινάει από τους Μελισσουργούς και ανεβαίνουμε, την άγνωστη για πολλούς, Σκάλα Τσίγα η οποία μας οδηγεί στην προκορφή του Κριάκουρα. Από εκεί συνεχίζουμε την κορυφογραμμή που βγάζει στο Σταυρό, μια ανάβαση που χαρίζει υπέροχη θέα προς τα Τζουμέρκα. Περπατώντας στην κορυφογραμμή εκτός από τα Τζουμέρκα μπορούμε να θαυμάσουμε και την Κακαρδίτσα ενώ αν υπάρχει διαύγεια το βλέμμα μας θα σταματήσει στον Όλυμπο.  Η κυκλική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μας οδηγεί προς το τους Μελισσουργούς αφού περάσουμε από τη θέση "Ανθρωπάκι". 

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 10 - 12

Αρχηγός:  Χρήστος Νούτσος (τηλ. 6973219624)

Αναχώρηση: Σάββατο 17:00  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

 Διανυκτέρευση: σε σκηνές και στο καταφύγιο Μελισσουργών

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.