Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Σε ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα, θα ταξιδέψουμε την Κυριακή. Η πεζοπορία μας αρχίζει λίγο πριν το χωριό από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης και κατεβαίνουμε προς την Βάλια Κίρνα (Κοιλάδα του Διαβόλου στα βλάχικα) με την άγρια εξωπραγματική ομορφιά της και τα πανέμορφα πεύκα της. Η Βάλια Κίρνα είναι ένα από τα πιο απομονωμένα καταφύγια ζωής στην Πίνδο και λίγοι είναι αυτοί που την έχουν επισκεφτεί. Μαύρη πεύκη, χρυσόχρωμες οξιές, ρόμπολα και κέδροι αποτελούν τη βασική δενδρώδη κάλυψη ενώ ρέματα και πηγές τροφοδοτούν το Σαμαρινιώτικο ρέμα. Απέναντί μας ορθώνεται ο Σμόλικας και διακρίνουμε την κορυφή της Μόσιας. Στη συνέχεια τραβερσάρουμε στις πλαγιές της Γομάρας μέσα από ένα πανέμορφο δάσος για να καταλήξουμε στο πανέμορφο Δίστρατο.

Το μονοπάτι που θα περπατήσουμε αποτελεί κομμάτι του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 το οποίο συντηρήθηκε πρόσφατα.

Κοινή με τον ΕΟΣ Πρέβεζας

Διαδρομές

Σαμαρίνα - Δίστρατο

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: 

Αρχηγός:  Λεωνίδας Σπαής

 

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.