Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η ανάβασή μας ξεκινάει μέσα από τη Σαμαρίνα και καθώς ανηφορίζουμε βγαίνουμε από τα δάση οξιάς και σιγά σιγά μπαίνουμε σε δάσος μαύρης πεύκης. Η θέα γίνεται όλο και πιο όμορφη και μπορούμε να ατενίσουμε την οροσειρά της Τύμφης. Σύντομα βγαίνουμε από το δάσος και μόνο μερικά σκόρπια ρόμπολα καταφέρνουν να αντισταθούν στον αέρα, το κρύο και τους κεραυνούς. Περπατάμε στην άγρια κορυφογραμμή του Σμόλικα μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή και από κάτω μας αντικρίζουμε την μαγική Δρακόλιμνη. Από την κορυφή έχουμε πανοραμική θέα προς τη Νεμέρτσικα, την Τύμφη, το Περιστέρι και τα Τζουμέρκα. Η κατάβασή μας αρχίζει και κατευθυνόμαστε προς τον Βαθύλακκο.

Η Δρακόλιμνη του Σμόλικα αξίζει μια επίσκεψη από κάθε πεζοπόρο - ορειβάτη και σίγουρα καλυμμένη με χιόνι προσφέρει μοναδικές εικόνες ομορφιάς. Η ανάβασή μας ξεκινάει από το χωριό Αγία Παρασκευή και αφού περάσουμε μέσα από δάση οξιάς και πεύκης φτάνουμε στα αλπικά λιβάδια του Σμόλικα για να αντικρίσουμε τη Δρακόλιμνη. 

Διαδρομές:

1. Σαμαρίνα - Σμόλικας - Βαθύλακκος

Βαθμός Δυσκολίας:  6

Ώρες πορείας: περίπου 

2. Αγία Παρασκευή - Δρακόλιμνη Σμόλικα

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 

 

Αρχηγός: Κίμων Καλιακάτσος

Ανάβαση: 

Διανυκτέρευση: 

Αναχώρηση: Σάββατο  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
965448

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 επισκέπτες και κανένα μέλος