Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά την άγνωστη, σε πολλούς, πλευρά του Γράμμου. Μια διαδρομή η οποία αποτελεί μέρος του πλέον γνωστού σε όλους Epirus trail. Θα περπατήσουμε σε δάση οξιάς που μόλις θα έχουν βγάλει τα πρώτα του καταπράσινα φύλλα ενώ ανάμεσα από το χιόνι που έχει μείνει θα ξεφυτρώνουν κρόκοι.

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Πληκάτι για να καταλήξει στο Ασημοχώρι κινούμενη πάνω στην κορυφογραμμή η οποία μας προσφέρει πανοραμική θέα προς τη γύρω περιοχή.

Βαθμός Δυσκολίας:   2 ή 5 ανάλογα με την ύπαρξη ή όχι χιονιού

Ώρες πορείας: 

Αρχηγός: Περικλής Πανάκης (τηλ. 6944650292)

Αναχώρηση: Σάββατο 3:00  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Διανυκτέρευση: σε σκηνές ή ξενώνα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.