Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Για πρώτη φορά ο σύλλογός μας διοργανώνει εξόρμηση στην πανέμορφη Κρήτη με σκοπό την ανάβαση στον Ψηλορείτη και πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς. 

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ίσως το πιο διάσημο φαράγγι της Ευρώπης με χιλιάδες πεζοπόρους να το περπατούν κάθε χρόνο. Αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων, μεταξύ τους και το γνωστό κρι-κρι. 

Ο Ψηλορείτης είναι ο ψηλότερος ορεινός όγκος της Κρήτης με την κορυφή του την Ίδη να αγγίζει τα 2.456 μέτρα. Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει την ανάβαση.

Διαδρομές:

1. Φαράγγι Σαμαριάς

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: περίπου 

2. Ψηλορείτης

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 

Αρχηγός: Λεωνίδας Σπαής

 

Διανυκτέρευση: 

Αναχώρηση:  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.