Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Το πρώτο λεωφορείο για την εξόρμηση στην οροσειρά της Ρίλας τον Ιούνιο συμπληρώθηκε στην προβλεπόμενη ημερομηνίας.

Επειδή όμως έχουμε ακόμα αιτήσεις για συμμετοχή δίνεται παράταση μέχρι τις 5 Απριλίου για εγγραφή για να συμπληρωθεί και δεύτερο λεωφορείο. 

Υπάρχουν ήδη 25 άτομα τα οποία έχουν δηλώσει.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με τους συλλόγους τους.

Μία ακόμη κοινή εξόρμηση που διοργανώνουν οι ορειβατικοί σύλλογοι Δυτικής Ελλάδας αυτή τη φορά στη Ρίλα της Βουλγαρίας. Σκοπός της εξόρμησης είναι οι σύλλογοι να γνωρίσουν την πανέμορφη οροσειρά της Ρίλας και να έρθουν λίγο πιο κοντά στα "ευρωπαϊκού τύπου" μονοπάτια που τη διασχίζουν. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορειβατική ομάδα η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν όλο σχεδόν το ανάπτυγμα της Ρίλα και να ανέβουν στην κορυφή Malyovitsa στα 2.729μ.. Παράλληλα θα υπάρξει και πεζοπορική ομάδα η οποία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφίες της Ρίλα όπως η 7 λίμνες και έναν από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στα Βαλκάνια αυτόν της Σκακάβιτσα.

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα:

Παρασκευή  14  Ιουνιου
Αναχώρηση από Άρτα στις 6:30 με προορισμό το θέρετρο του Panichishte στο κέντρο της Ρίλα σε υψόμετρο σχεδόν 1,400 μέτρων.

Εδώ θα γίνει ο διαχωρισμός των δύο ομάδων.

1η ομάδα - ορειβατική

Παρασκευή  14  Ιουνίου 
Μετά την  άφιξη  στο Panichishte συνεχίζουμε προς το καταφύγιο της Skakavica (περίπου 2 ώρες πορείας) όπου και θα γίνει η διανυκτέρευση.
Επίσκεψη στον καταρράκτη της Skakavitsa έναν από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων ύψους 70 μέτρων. Περίπου 30 λεπτά από το καταφύγιο.

Σάββατο  15  Ιουνίου 
Πορεία προς τις πασίγνωστες και πανέμορφες 7 λίμνες της Ρίλα (Sedemte rilski ezera). Οι λίμνες είναι παγετωνικής προέλευσης  με κατάληξη στο καταφύγιο Ivan Vazov, σε υψόμετρο 2.300μ, όπου και θα  διανυκτερεύσει.

Κυριακή  16  Ιουνίου
Ανάβαση στην κορυφή Malyovitsa 2.729 μ και επιστροφή στο καταφύγιο Ivan Vazov όπου και θα διανυκτερεύσει.

Δευτέρα  17 Ιουνίου   
Από το Ivan Vazov θα καταλήξουμε στο μοναστήρι Ρίλας (Rilski monastir) εκεί  θα συναντήσουμε την πεζοπορική ομάδα και θα επιστρέψουμε στην Ήπειρο.

Οι  υποψήφιοι για την ομάδα αυτή   πρέπει  να γνωρίζουν  ότι  οι πορείες θα είναι  8-9 ώρες και  απαιτείται  χειμερινός εξοπλισμός (πιολέ και κραμπόν) καθώς και η γνώση της χρήσης του.
Σε αυτή την ομάδα αν υπάρξει πληρότητα το συνολικό κόστος θα είναι περίπου 120Ε.

Δείτε μέρος της διαδρομής εδώ και εδώ.

2η ομάδα - πεζοπορική

Παρασκευή  14  Ιουνίου   
Εγκατάσταση των συμμετεχόντων σε καταλύματα στο Panichiste ή στα Sapareva Banya

Σάββατο  15  Ιουνίου 
Με το λεωφορείο φτάνουμε στο τελεφερίκ για τις 7 λίμνες της Ρίλα (Sedemte rilski ezera) όπου θα κάνουμε το γύρο τους (περίπου 6-7 ώρες).
Μετά το τέλος της πεζοπορίας επιστρέφουμε στο κατάλυμα.            

Κυριακή  16  Ιουνίου   
Πεζοπορία  από το Panichishte στον καταρράκτη της Skakavitsa έναν από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων ύψους 70 μέτρων. 
περίπου 4.30 ώρες πεζοπορίας και επιστροφή στο Sapareva Banya για ιαματικό λουτρό.   

Δευτέρα  17 Ιουνίου 
Πεζοπορία 2.30  ωρών  από  Ovchartsi στον καταρράκτη Gorica και αναχώρηση το μοναστήρι Ρίλας (Rilski monastir) όπου  θα συναντήσουμε την ορειβατική ομάδα και θα επιστρέψουμε στην Ήπειρο.

Σε περίπτωση που υπάρξει πληρότητα το κόστος διαμορφώνεται περίπου στα 140Ε.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή εάν οι αρχηγοί κρίνουν πως υπάρχει επικινδυνότητα οι διαδρομές μπορεί να τροποποιηθούν.

Υπεύθυνος για τον ΕΟΣ Άρτας: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)

Οι θέσεις που δικαιούται να καλύψει ο ΕΟΣ Άρτας είναι 20.

Ορίζεται προκαταβολή 50 Ευρώ με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών τις 20 Μαρτίου.