Τζουμέρκα: ένα από τα πιο άγρια βουνά της πατρίδας μας που εντυπωσιάζουν με το έντονο ανάγλυφό τους. Αλπικά λιβάδια και ημιαναρριχητικά περάσματα συνεπέρνουν τους ορειβάτες και τους γεμίζουν προκλήσεις. Όσοι συμμετέχουν στην αυτόνομη διάσχιση θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διήμερο γεμάτο από εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 24/06

Αναχώρηση από την Άρτα στις 18:00 για το καταφύγιο Πραμάντων, όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση σε σκηνές.

Σάββατο 25/06

Νωρίς το πρωί, αρχίζει η ανάβασή στην επιβλητική Στρογγούλα (Υψ. 2143μ) την οποία θα προσεγγίσουμε σε περίπου 3 ώρες. Στη συνέχεια διασχίζουμε την κορυφογραμμή της Στρογγούλας πάνω από την Άγναντα και φτάνουμε στο διάσελο της Ρόκας. Ανεβαίνουμε το ημιαναρριχητικό πέρασμα στο Γερακοβούνι ή Γυρνοβούνι, για να καταλήξουμε στο οροπέδιο της Μπέσενας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Κυριακή 26/06

Η μέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί ανεβαίνοντας στο Σχισμένο Λιθάρι και συνεχίζοντας στον αυχένα του Καταφιδίου για να ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων την Πυραμίδα ή Καταφίδι (Υψ. 2393μ). Αφού διασχίσουμε όλη την κορυφογραμμή καταλήγουμε στα Ακόνια (Υψ. 1.443μ ) και στην κορυφή Ρουίστα (Υψ. 2.200μ).  Η πορεία μας γίνεται κατηφορική για να μας οδηγήσει στο Μεγαλολίβαδο, το οποίο αφού διασχίσουμε,  ανεβαίνουμε στην τελαυταία κορυφή, τον Σκοπό (Υψ. 2.058μ), και από εκεί καταλήγουμε στο χωρίο Βουλγαρέλι.

*Αυτόνομη διάσχιση σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της εξόρμησης δεν θα υπάρχει όχημα υποστήριξης και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καθ' όλη τη διάρκεια της εξόρμησης  όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί τους (σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακο, τροφή, νερό και ρουχισμό).

 

Βαθμός Δυσκολίας:  4

Ώρες πορείας: Παρασκευή 1 ώρα (μέχρι το καταφύγιο Πραμάντων)

                         Σάββατο 9 ώρες περίπου

                         Κυριακή 12 ώρες περίπου

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης (Τηλ. 6976887041)

Μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου επικοινωνήστε με την Ίνα Ασλανίδη (τηλ. 6986594814)

Αναχώρηση Παρασκευή 24/06 18:00 από το Δημοτικό Πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

 

 

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση