Παρότι το Ανατολικό Ζαγόρι είναι λιγότερο δημοφιλές δεν υπολείπεται καθόλου σε φυσική ομορφιά. Η τοπογραφία του επέτρεψε τη δημιουργία ενός πολυδαίδαλου συστήματος μονοπατιών τα οποία ξεχωρίζουν για την αισθητική τους. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μια ήπια πεζοπορία η οποία γεφυρώνει τα χωριά Φραγκάδες και Κήπους μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που προσφέρει πανοραμική θέα στο Ζαγόρι. Η διαδρομή μας ξεκινάει από τους Φραγκάδες, έναν από τους παραδοσιακούς οικισμούς του Ζαγορίου όπου σημαντικό αξιοθέατο είναι ο ναός του Αγίου Δημητρίου με το εξαγωνικό καμπαναριό. Αρχικά περπατάμε στα καλντερίμια του χωριού και στη συνέχεια σε εναλλαγές μονοπατιού με χωματόδρομο έχοντας πάντα βόρεια κατεύθυνση για να φράσουμε στη ράχη Δρυόφυτο και από εκεί να κινηθούμε ανατολικά με κατεύθυνση το γραφικό χωριό Κήποι όπου και θα τελειώσει η διαδρομή μας.

Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε αποτελεί μέρος του μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων Epirus trail που ξεκινάει από το Γράμμο και καταλήγει στα Τζουμέρκα.

Βαθμός Δυσκολίας: 2

Ώρες πορείας: περίπου 7:30

Ώρα αναχώρησης: 8:00 από το δημοτικό πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα

απόσταση: περίπου 17χμ, υψομετρική διαφορά περίπου 850 μέτρα

Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη (τηλ. 6986594814)

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση