Φέτος οι Σύλλογοι της Περιφέρειας Ηπείρου και Κέρκυρας θα πεζοπορήσουν στην οροσειρά της Ροδόπης. Οι αναβάσεις θα γίνουν στη περιοχή του Λειβαδίτη σε μια  περιοχή που φημίζεται για τα πανέμορφα δάση της
Οι δύο βασικές διαδρομές που επιλέξαμε είναι Βαθμού Δυσκολίας 3 ενώ θα γίνουν πεζοπορίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.


1η ημέρα Παρασκευή 21/6: Αναχώρηση από Άρτα στις 7:30. Το απόγευμα προβλέπεται πεζοπορία περίπου 3 ωρών σε μονοπάτι που οδηγεί στα Στενά του Νέστου.  Άφιξη στο χωριό Λειβαδίτης και τακτοποίηση στα καταλύματα.2η ημέρα Σάββατο 22/6: Μετά το πρωινό προωθούμαστε με το λεωφορείο στο Δασικό χωριό Ερυμάνθου για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για Γυφτόκαστρο (1.836μ) στα σύνορα με την Βουλγαρία και ακολούθως για κορυφή Μαλλιά (1.700μ). Επιστροφή από το Παρθένο Δάσος Χαϊντού, μέρος του οποίου έχει χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο Φύσεως, στο δασικό χωριό.
βαθμός δυσκολίας 3
ώρες: περίπου 11
υψομετρική διαφορά περίπου 967μ. Ώρες περίπου 11

3η ημέρα Κυριακή 23/6: Αφετηρία μας είναι ο οικισμός Λειβαδίτης και πεζοπορούμε προς τον ομώνυμο πανέμορφο και μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων προς το δασικό χωριό Ερυμάνθου. Συνεχίζουμε με ανάβαση στην κορυφή ΧαΪντού (1.590μ) και επιστροφή στο δασικό χωριό.
βαθμός δυσκολίας 3
ώρες περίπου 9
υψομετρική διαφορά 920μ

4η ημέρα Δευτέρα 24/6: Μετά το πρωινό το λεωφορείο μας αφήνει στο γεφύρι Χαμιδιέ κοντά στην Ξάνθη από το οποίο ξεκινά προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Αυγό 660μ. με θέα την πόλη της Ξάνθης και το Αιγαίο. Κατόπιν κατεβαίνουμε στην παλιά Ξάνθη.
βαθμός δυσκολίας 1
υψομετρική διαφορά 400μ.

Με την διαδρομή αυτή τελειώνει η εξόρμηση μας.Οι τρεις διανυκτερεύσεις μας θα γίνουν στον ίδιο χώρο. Τα καταλύματα είναι το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ και ένας χώρος διανυκτέρευσης στον οποίο υπάρχουν μόνο στρώματα. Απαραίτητος για όλους ο υπνόσακος.
Στην περιοχή δεν υπάρχουν καταστήματα για ψώνια, οπότε την τροφή για τις πορείες πρέπει να την έχουμε μαζί μας.
Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ύπνος, το πρωινό, ένα γεύμα (χωρίς τα ποτά) που θα είναι το ίδιο για όλους και η μεταφορά.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προκαταβολής και της χρονολογίας εγγραφής.
Κάθε σωματείο δικαιούται 10 άτομα.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 70 ευρώ.
Η τιμή διαμορφώνεται ως εξής: 185 για το καταφύγιο και 160 για το κατάλυμα με τα στρώματα.

Υπεύθυνος για τον ΕΟΣ Άρτας: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)


ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση