Σάββατο μεσημέρι, και τα μέλη του συλλόγου ξεκινούν με προορισμό το Πληκάτι. Μετά από περίπου τρεις ώρες έχουμε ήδη φτάσει στο χωριό· αφού στήσαμε τις σκηνές, μαζευτήκαμε σε ένα μαγαζί του χωριού, στο οποίο καθήσαμε ανταλλάσσοντας απόψεις και περνώντας ευχάριστα τον χρόνο μας. Κάπως έτσι, λίγες ώρες μετά, ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις δύο ημέρες της εκδρομής μας.


Την επομένη, η ομάδα -τόσο αυτή που θα έκανε τη μεγάλη διαδρομή, όσο και η άλλη που θα έκανε μιά μικρότερη- νωρίς το πρωί ξεκίνησε για το βουνό.
Ένα βουνό το οποίο έχει πέντε τουλάχιστον κορυφές άνω των 2000μ.· ένα τμήμα του λαμβάνει χώρα στην Αλβανία. Από εδώ ξεκινά ο Αλιάκμονας, ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Επίσης, σε αυτό το βουνό υπάρχουν τέσσερις εκπληκτικής ωραιότητας λίμνες (οι αποκαλούμενες δρακόλιμνες, ή/και δρακολίμνες). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω χαρακτηριστικά στοιχεία το βουνό αυτό δεν είναι άλλο από τον Γράμμο. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ολόγυρα κυριαρχούσαν τα χρώματα και οι εικόνες του φθινοπώρου. Μετά από περίπου επτά ώρες βρεθήκαμε στην κορυφή του Γράμμου (Τσούκα Πέτσικ, ή αλλιώς 2520μ.). Από εκεί το καταληκτήριο σημείο ήταν η Γκιστόβα - η ψηλότερη λίμνη της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στα 2350μ. Ενώ είχαμε ξεκινήσει για εκεί, δυστυχώς ο καιρός, και πιο συγκεκριμένα η ένταση του ανέμου, δεν επέτρεψε την εκεί μετάβασή μας. Κατόπιν, κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο "Αγριολούλουδο του Γράμμου" από μιά εξαιρετική κόψη. Έτσι, στις 17:00 περίπου, συγκεντρωθήκαμε, και μετά από μιά σχετική παραμονή, αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, παραστάσεις και εικόνες.