Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας πεζοπορική εξόρμηση μετά από την σχεδόν τρίμηνη καραντίνα. Περίπου 60 μικροί και μεγάλοι γέμισαν το μονοπάτι που οδηγεί από τη Γλυκή στο Κάστρο της Κιάφας. Ένα πανέμορφο μονοπάτι που ελίσσεται αρχικά πάνω από τον Αχέροντα ποταμό και στη συνέχεια ανεβαίνει στο κάστρο της Κιάφας μέσω της Σκάλας Τζαβέλαινας. Η ζέστη ήταν αρκετή και έτσι στο γυρισμό πολλοί είναι αυτοί που βούτηξαν στα κρύα νερά του Αχέροντα.


Σ' ένα ξεχωριστό μονοπάτι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν όσοι συμμετείχαν στην εξόρμηση της Κυριακής. Η σκάλα Τζαβέλαινας ξεκινάει από το χωριό Γλυκή και κινείται τραβερσαριστά πάνω σε πλαγιά προσφέροντας θέα προς το κάστρο της Κιάφας ενώ από κάτω ρέει ο Αχέροντας. 

 

 

Την Κυριακή 9 Αυγούστου ξεκίνησε ο ΕΟΣ Άρτας να συναντήσει τον ΕΟΣ Πρέβεζας για μια ξεχωριστή πεζοπορία στον Αχέροντα. Πρόκειται για μια διαδρομή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους 2 Συλλόγους και η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή σε πολλούς φίλους. Αυτή τη φορά μάς τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι από τη Λευκάδα και από τα Γιάννενα.

Ο Αύγουστος στην πατρίδα μας είναι κατ’ εξοχήν μήνας διακοπών και ραστώνης. Ο κόσμος ξεχύνεται στις παραλίες, βουτά στα καταγάλανα και κρυστάλλινα  νερά, καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ψητού σε συνδυασμό με άφθονο αλκοόλ  και γενικά προσπαθεί να χαλαρώσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Τι πιο ωραίο για το καλοκαίρι από μια βουτιά στα δροσερά νερά του Αχέροντα!! Αυτό είπαμε και εμείς και ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής για τις πηγές που βρίσκονται στο Τρίκαστρο. Από εκεί ακολουθώντας τη ροή του ποταμού φτάσαμε στη Γλυκή μέσα από το πανέμορφο φαράγγι με τα ψηλά τοιχώματα, τις συστάδες των δέντρων, κολυμπήσαμε στα καταγάλανα νερά του ποταμού και τέλος θαυμάσαμε τις πηγές που πετάγονταν μέσα από την πέτρα. Τα λόγια είναι περριτά για αυτό ας θαυμάσουμε τις φωτογραφίες (του κ. Τσάτσου)!!!