Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, μέρα εκλογών, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στον λόφο Περάνθης. Αφορά κυκλική διαδρομή ολόκληρου του λόφου Περάνθης, με στάσεις σε διάφορα αξιοθέατα του λάφου όπως το σπήλαιο της Κουδουνότρυπας, το Οχυρό σε σχήμα αστεριού, τμήματα παλιού πλακόστρωτου καρόδρομου κ.α. Το μονοπάτι καθαρίστηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας και όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει γάντια για την απομάκρυνση πετρών κατά μήκος του μονοπατιού.
 

Αρχηγός: Κωνσταντίνα Ασλανίδη (τηλ. 6986594814) και Κίμων Καλιακάτσος 

Αναχώρηση:  8:00πμ στην είσοδο των γραφείων του Συλλόγου Δρομέων Άρτας - παλιού σκουπιδότοπου

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Σιγά σιγά ξεκινάμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του 2024. Η κατάρτιση του προγράμματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο και σκέψη από τα μέλη του Δ.Σ. Το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο και να υπάρχουν πεζοπορικές αλλά και ορειβατικές εξορμήσεις έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μελών του συλλόγου και η κάθε εξόρμηση θα πρέπει να μπει σε κατάλληλη εποχή, ώστε οι συμμετέχοντες να την απολαύσουν στο μέγιστο. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια τον Ιούνιο (του Αγίου Πνεύματος) γίνεται μια τριήμερη εξόρμηση κοινή με τους υπόλοιπους ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου, ενώ καθιερώθηκε τον Αύγουστο να γίνεται μια ολιγοήμερη διάσχιση. Οι δύο αυτές πλέον "σταθερές αξίες" έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. 
 Ελπίζουμε το νέο έτος να είναι επιτυχημένο και καταφέρε να καλύψει όλες τις προτιμήσεις των μελών του συλλόγου. Έτσι λοιπόν και φέτος καλούμε τα μέλη μας να καταθέσουν τις προτάσεις τους (κατά προτίμηση γραπτώς) από τις 27/09 έως τις 30/10 στο γραφείο του συλλόγου, στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα. Eναλλακτικά μπορείτε να μας τις στείλετε ηλεκτρονικά στο email του συλλόγου (eosartas1988@gmail.com). Θα μας ευχαριστούσε ιδιαίτερα αν οι προτάσεις συνοδεύονταν και από ανάληψη της αρχηγίας.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ οι αρχηγοί της εκάστoτε εκδρομής συμμετέχουν δωρεάν.

Οι προτάσεις στις οποίες ο προτείνων θα αναλάβει την αρχηγία θα προηγηθούν στη σύνταξη του προγράμματος.

Το ΔΣ του ΕΟΣ Άρτας

 

Λόγω των εκλογών το πρόγραμμά μας τροποποιείται ως εξής:

24/09 Συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδας (διοργάνωση ΕΟΣ Πρέβεζας)

8/10 mystery hike

21-22/10 διάσχιση Τζουμέρκων - ορθοπλαγιές

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 05/04/23 το νέο ΔΣ του συλλόγου είναι το εξής:

Πρόεδρος                                             Κίμων Καλιακάτσος (τηλ. 6972241729)

Αντιπρόεδρος                                      Μαρία Κίτσιου

Γραμματέας                                         Χρήστος Καραντζιάς

Ταμίας                                                 Κώστας Τσιτσιμπρίκος

Έφορος Ορειβασίας                            Άρης Γκιάφης

Έφορος Υλικού                                   Γιάννης Κιτσαράς

Εφ. Εγκαταστάσεων - Διαδικτύου      Κωνσταντίνα Ασλανίδη

Τα παραγνωρισμένα βουνά του Βάλτου φυλάνε το πέρασμα από την δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ακαρνανία, προς τον ποταμό Αχελώο και τα Άγραφα. Σχηματίζουν μια μικρή αλλά και επιμήκη “οροσειρά” με την δίδυμη κορυφή Αετοί, την υψηλότερη της (1852μ.), να βρίσκεται στο βορειότερο άκρο τους. Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε την ψηλότερη κορυφή σε μια απολαυστική πεζοπορική διαδρομή στα Όρη Βάλτου.

 

 

 

Βαθμός Δυσκολίας: 2+

Ώρες πορείας: περίπου 8

Ώρα αναχώρησης: 07:00 

Αναχώρηση:  Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Υπεύθυνος εξόρμησης: Άρης Γκίαφης (Τηλ. 6989279457)

Υψομετρική διαφορά: ≈ 800μ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

 

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

 

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση