Όταν ένα βιβλίο κλείνει ένα άλλο ανοίγει. Έτσι λοιπόν σε συνέχεια της περσινής μας διάσχισης συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στην κεντρική Πίνδο από εκεί που την αφήσαμε.

Παρασκευή 27/8/21 Αρματολικό -Τσιγκόρι (1.976μ) - Αθαμανία

Αναχώρηση με λεωφορείο από Άρτα και άφιξη στο Αρματολικο όπου ανεβαίνουμε στην κορυφή Τσιγκόρι και συνεχίζουμε προς Μακρυνοράχη και Αθαμανία όπου θα διανυκτερεύσουμε.
Ώρες πορείας 8-9
Βαθμός δυσκολίας 3

Σάββατο 28/21 Αθαμανία -Κακαρδίτσα (2429μ) - Ματσούκι

Συνεχίζουμε την δεύτερη μέρα για την επιβλητική Κακαρδίτσα την υψηλότερη κορυφή των Αθαμανικών ορέων και στην συνέχεια κατεβαίνουμε στο χωριό Ματσούκι όπου διανυκτερεύουμε.
Ωρες πορείας 10
Βαθμός δυσκολίας 3

Κυριακή 29-8-21 Ματσούκι - Πρίζα (2.048μ) - Βαθύπεδο

Τελευταία μέρα αναχωρούμε από Ματσούκι για τη μόνη Βυλιζας  και τον καταρράκτη της Κουϊάσας με μικρή στάση για καφέ μπάνιο. Συνέχεια Συρράκο, κορυφή Πριζα και Βαθύπεδο που θα τελειώσουμε με υποχρεωτική βουτιά στον καταρράκτη του χωριού.
Ώρες πορείας 8
Βαθμός δυσκολίας 3

Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε αντίσκηνα στο εκάστοτε χωριό.

Η μεταφορά των ατομικών αποσκευών θα γίνει με όχημα υποστήριξης. Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, ανάλογα με την διάθεση της ομάδας.

Αρχηγός: Καλιακατσος Κίμων 6972241729

Αναχώρηση:  πρωί της Παρασκεύης

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Ακόμα μια πολυήμερη ποδηλατική εξόρμηση που έγινε με την στήριξη του ΕΟΣ Άρτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν την πρώτη κυκλική πορεία στα Τζουμέρκα, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απολαμβάνοντας για τρεις μέρες τα τοπία και την φιλοξενία των ορεινών χωριών του νομού μας. 

Το ξεκίνημα έγινε από τη γέφυρα της Πλάκας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αφού καταφέραμε να τακτοποιήσουμε και να φορτώσουμε όλα τα απαραίτητα στα ποδήλατά μας. Ο δρόμος μας ανηφορικός, όμως η καλή παρέα και η πρωινή δροσιά δίνουν φτερά στα πόδια μας και χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε φτάνουμε στην Άγναντα και αμέσως μετά στους Κτιστάδες όπου κάνουμε μια καλή στάση στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και μετά από μια επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας λίγο έξω από την Πράμαντα καταλήγουμε στο κεφαλοχώρι αυτό για τη μεσημεριανή μας ξεκούραση. Από εκεί ο δρόμος για τον τελικό μας προορισμό τους Μελισσουργούς είναι λίγος και αφού ξεκουραστούμε κατεβαίνουμε για μια βουτιά στις βάθρες που σχηματίζονται κάτω από το χωριό. 

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 09/06/21 το νέο ΔΣ του συλλόγου είναι το εξής:

Πρόεδρος                                             Κίμων Καλιακάτσος

Αντιπρόεδρος                                      Μαρία Κίτσιου

Γραμματέας                                         Χρήστος Καραντζιάς

Ταμίας                                                 Γιώργος Λάμπρος

Έφορος Ορειβασίας                            Λάμπρος Τζουβάρας

Έφορος Υλικού                                    Κων/να Ασλανίδη

Εφ. Εγκαταστάσεων - Διαδικτύου      Παρασκευή Γκοτσοπούλου


Το 2021 προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο αλλά και για όλους μας. Μετά από πολύ σκέψη, χρόνο και επεξεργασία το ΔΣ αποφάσισε να καταρτίσει ένα ετήσιο πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμά μας δεν θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή, για την ώρα, παρά μόνο σε ηλεκτρονική. 

Στο φετινό πρόγραμμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση των μελών μας, τόσο των πεζοπόρων όσο και των ορειβατών, διοργανώνοντας δύο εκπαιδεύσεις μία το χειμώνα και μια το καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία τα μέλη μας να εμβαθύνουν τη γνώση τους στην πεζοπορία και την ορειβασία συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στις ποικίλες δράσεις του συλλόγου μας. Συμμετέχοντας στις εκπαιδεύσεις μαθαίνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σωστά στο βουνό, τόσο μόνοι μας όσο και με το σύλλογο. Οι εκπαιδεύσεις αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τα νέα αλλά και τα παλαιά μας μέλη να μάθουν τις σωστές τεχνικές συμπεριφοράς και κίνησης στο βουνό.


Ιανουάριος

 

10/01 Κοπή πίτας: Διάσχιση Γκιλμπερίνας - Δρακότρυπα Γριμπόβου

 

Οι ορειβατικοί σύλλογοι Ηπείρου, δηλώνουμε πως πρώτη φορά στην ιστορία των συλλόγων μας αντιμετωπίζουμε τόσο ζοφερό μέλλον για τη φύση στο όνομα της ανάπτυξης.

Ο υποκριτικός περιβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στην ιστορία σαν ένα συμβόλαιο θανάτου για την προστατευόμενη φύση και την ποιότητα ζωής των γενεών που θα έρθουν. Τί θα απομείνει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας; Έναν κόσμο πλαστικό, τοξικό, ασφυκτικό, γεμάτο πανδημίες. Έναν κόσμο γεμάτο φόβο, νευρόσπαστο.

Όχι, η επιβολή της " πράσινης ανάπτυξης" δεν είναι για το καλό μας.

Η Βουλή λειτούργησε εν μέσω πανδημίας και στην ευκαιρία της καθολικής καραντίνας πέρασε τον νόμο με δόλιες, αδιαφανείς, αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εξπρές, επιστέγασμα της δρομολόγησης της πράσινης ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.