Την Κυριακή 9 Αυγούστου ξεκίνησε ο ΕΟΣ Άρτας να συναντήσει τον ΕΟΣ Πρέβεζας για μια ξεχωριστή πεζοπορία στον Αχέροντα. Πρόκειται για μια διαδρομή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους 2 Συλλόγους και η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή σε πολλούς φίλους. Αυτή τη φορά μάς τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι από τη Λευκάδα και από τα Γιάννενα.

Ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας από το χωριό Τρίκαστρο όπου μετά από 11 χιλιόμετρα μέσα στο ποτάμι φτάσαμε στη Γλυκή. Λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων, το ποτάμι είχε πολύ νερό με αποτέλεσμα να κάνουμε όλη τη διαδρομή είτε περπατώντας μέσα στο νερό είτε κολυμπώντας! Το τοπίο μαγευτικό, το νερό όσο κρύο χρειαζόταν για να σε δροσίσει, το πράσινο κυριαρχούσε παντού! Ένας ποταμός που κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Περνώντας από την εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα Ντάλα, και μετά από 8 ώρες περπάτημα και κολύμπι, φτάνουμε στις πηγές του Αχέροντα στο χωριό Γλυκή, μέσα από ένα τοπίο απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους για να συνεχίσει ο μυθικός ποταμός απτόητος το ταξίδι του προς τη θάλασσα.


Αιωνόβια πλατάνια τον σκιάζουν. Θεόρατοι κατακόρυφοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του. Χιλιάδες πουλιά δοξάζουν την ομορφιά του ξορκίζοντας έτσι την «μυθική θλίψη» στο όνομα της χαράς της ζωής!

φωτογραφίες: ΕΟΣ Πρέβεζας