Στις 06:00 ξεκινάμε 18 άτομα από την Άρτα με προορισμό το Βραδέτο Ζαγορίου. Στις 09:00 ξεκινάμε να ανεβαίνουμε το μονοπάτι που ξεκινάει από μία στάνη η οποία βρίσκεται λίγο πριν το χωριό. Μπροστά σε μία όμορφη στέρνα με θέα τις κορυφές της Τύμφης υπάρχει ένας χάρτης της περιοχής. Κατηφορίζουμε λίγο και το μονοπάτι μας οδηγείε σε πλαγιά με θέα το Τσεπέλοβο.

Περνάμεε από μία όμορφη λιμνούλα όπου οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά και μετά το έδαφος γίνεται πιο ανηφορικό. Το χιόνι είναι σχετικά μαλακό και δυσκολεύει την ανάβασή μας. Όσο ανεβαίνουμε η θέα γίνεται όλο και πιο όμορφη.

Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο προστίθενται κοπάδια αγριόγιδων, τα βήματα των οποίων προηγούνται των δικών μας. Ήμασταν πλέον σε κορυφογραμμή, η οποία μας οδηγεί στην κορυφή ''Στεφάνι'' (2330 μ.- ένδειξη GPS ρολογιού). Η θέα προς τις κορυφές Αστράκα, Γκαμήλες, Μεγάλα Λιθάρια, Γκούρα και άλλες εκτός Τύμφης είναι απολαυστική. Αφού τα μάτια μας γέμισαν με εικόνες αρχίσαμε την κατηφόρα. Στο γυρισμό βλέπουμε κι ένα φυλάκιο, απ' όπου μποροούμε να δούμε τον Μέγα Λάκκο και τα μονοπάτια του. Στις 17:00 γυρνάμε στο σημείο αφετηρίας μας και ξεκουραζόμαστε στο καφενείο της πλατείας του Βραδέτου.