Για ακόμα μια χρονιά ο ΕΟΣ Άρτας διοργανώνει παιδική κατασκήνωση η οποία έχει ως στόχο να φέρει κοντά στη φύση, την πεζοπορία και την ορειβασία τους μικρούς μας φίλους. Σημείο συνάντησης φέτος το καταφύγιο Μελισσουργών, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο δάσος με έλατα, προσφέροντας έτσι το ιδανικό μέρος για την πρώτη επαφή με την πεζοπορία.

Το απόγευμα του Σαββάτου μαζευόμαστε όλοι σε ένα ξέφωτο και ξεκινάμε το "μάθημα". Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά έμαθαν τι πρέπει να έχουν μαζί τους στο σακίδιο, πως πρέπει να συμπεριφέρονται όταν βρίσκονται στη φύση και ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο βουνό. Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή βόλτα μέσα στο δάσος για να θέσουμε σε εφαρμογή όλα όσα μάθαμε και να προετοιμαστούμε για την πεζοπορία της επόμενης ημέρας. Στο τέλος της βραδιάς μαζευόμαστε στο χώρο του καταφυγίου και μέσα από τηλεσκόπιο παρατηρούμε την σχεδόν ολόγιομη σελήνη αλλά και τον Δια με τους δορυφόρους του.

 

Η επόμενη μέρα ξεκινάει δυναμικά με πεζοπορία προς τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κεφαλόβρυσο. Με ρυθμό προσαρμοσμένο ώστε η ομάδα να μείνει συμπαγής, συχνές στάσεις για ξεκούραση αλλά και για παρατήρηση της φύσης και του ορεινού όγκου η ομάδα μας έφτασε στον καταρράκτη όπου όλοι δροσίστηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση. Αποκορύφωμα ήταν οι δύο κορομηλιές οι οποίες μας χάρισαν τους εύγευστους καρπούς τους. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε κυκλική πορεία και καταλήξαμε στο καταφύγιο. 

Μετά από ξεκούραση κατευθυνόμαστε προς τις βάθρες που σχηματίζονται στο ρέμα Κοφερίτα, λίγο κάτω από το χωρίο, για πολλές βουτιές και παιχνίδι στο νερό τελειώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το Σαββατοκύριακό μας!

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά Αλκυόνη, Ανδρέα, Βασίλη, Θωμαή, Ιφιγένεια, Νικόλα, Περσέα και Φωτεινή και τους γονείς τους για την άψογη συνεργασία καθώς και το μέλος του συλλόγου μας και συνοδό βουνού Γιώργο Λάμπρο για την πολύτιμη βοήθειά του καθ' όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης.

Ίνα Ασλανίδη