Το Σαββατοκύριακο  28/29 Ιανουαρίου ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε εξόρμηση στα Τζουμέρκα. Πιο συγκεκριμένα έγινε προσπάθεια ανάβασης 20 και πλέον ορειβατών στην κορυφή Πινακούλι. Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το καταφύγιο του Σταυρού Θεοδωριάνων νωρίς το πρωί. Η ποσότητα χιονιού στο βουνό ήταν πολύ μεγάλη, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια μας από το πρώτο λεπτό.

Ανοίγοντας βήματα στο βαθύ φρέσκο χιόνι, ακολουθήσαμε τον δρόμο δεξιά από το καταφύγιο, καθώς κρίναμε ότι η ανάβαση από το λούκι θα ήταν επικίνδυνη λόγο της ποσότητας του φρέσκου και μαλακού χιονιού, συνθήκες κατάλληλες για χιονοστιβάδα. Το κατάλευκο τοπίο και η θέα στα γύρω βουνά ήταν μαγευτική, ύστερα από κάτι λίγο περισσότερο από μια ώρα αφήσαμε πίσω μας τον δρόμο και ανεβήκαμε σε μια ράχη.

 

 

 

Αργότερα η ομάδα προωθήθηκε στην νότια κορυφογραμμή ακολουθώντας πιστά κάποια βήματα από ένα αγρίμι, μόνιμο κάτοικο των βουνών. Η ανάβαση δύσκολη και αργή και έτσι περίπου στα 1.600 μέτρα σε μία προκορυφή πήραμε την δύσκολη απόφαση της επιστροφής. Παρόλη την μικρή σχετικά πορεία μας, οι εικόνες που είδαμε ήταν μαγευτικές. Μιας και τα Τζουμέρκα δεν μας απογοητεύουν ποτέ.

Να ευχαριστήσουμε θερμά το καταφύγιο του Σταυρού Θεοδωριάνων και τον Σάκη Κασελούρη για την υπέροχη φιλοξενία.

Η διαδρομή μας στο Wikilock

Αφιερώνουμε αυτή μας την ανάβαση στον Ερμή Θεοχαρόπουλο που πέρυσι τέτοιες μέρες έφυγε από κοντά μας εξαιτίας της έλλειψης κρατικής μέριμνας. 

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση