20 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο· δέκα περίπου μέλη του συλλόγου μας πήραμε σιγά - σιγά το πρωί τον δρόμο για τον Ελικώνα (1553μ.) - ένα βουνό σχετικά χαμηλό, τόπος συνάντησης όλων των ορειβατικών συλλογών τής Ελλάδας την φετινή χρονιά.

 Αφού φτάσαμε στη Λιβαδειά, κάποιοι από εμάς "ρίξαμε" μία σχετικά γρήγορα ματιά στους καταρράκτες της Κρύας, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο τής πόλης - ένα τόπο πανέμορφο, που "τραβά" τα βλέμματα πολλών τουριστών. Δίπλα το μεσαιωνικό κάστρο τής πόλης, επίσης ένα θαυμαστό αξιοθέατο. Ύστερα από αυτή(ν) την ιδιαίτερα όμορφη στάση και περιήγηση στην καρδιά της πόλης τής Λιβαδειάς, ξεκινήσαμε για το τελικό μας προορισμό, το χωριό Ελικώνας (850μ.), όπου κατασκηνώσαμε. Αμέσως μετά πήγαμε στο κέντρο του χωριού, εκεί όπου οι διοργανωτές τής άρτιας, όπως αποδείχθηκε, εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό σε όλους τους συλλόγους που βρισκόταν εκεί. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και σύντομες ομιλίες από τους εκπροσώπους - προέδρους όλων των συλλογών. Ο πρόεδρός μας απηύθυνε χαιρετισμό όπου ανέφερθηκε στον αγώνα που ξεκινάει για την διάσωση των Αγράφων και στην ανάγκης συσπείρωσης του αγώνα. Μετά το πέρας των ομιλιών όποιος ήθελε μπορούσε να πάρει δωρεάν φαγητό (υπήρχαν τρεις επιλογές), καθώς και κρασί.

Την επομένη νωρίς το πρωί ξυπνήσαμε, αφού ετοιμαστήκαμε, ξεκινήσαμε για την κορυφή του Ελικώνα, μέσα από ένα εξαιρετικό μονοπάτι. Μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στην κορυφή· από εκεί θαυμάσαμε τα όρη Γκιώνα και Παρνασσός, καθώς και τον Κορινθιακό κόλπο. Μετά από την παραμονή μας εκεί, αρχίσαμε να κατηφορίζουμε για χωριό. Φτάνοντας στο χωριό, επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, και έχοντας συμμετάσχει ως σύλλογος σε μία καθ' όλα άρτια διοργάνωση από την ομοσπονδία.

Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους νεότερους ορειβάτες της συνάντησης που προέρχονται από τον σύλλογό μας και κατέκτησαν την κορυφή την Αλκυόνη (7) και τον Περσέα (10) Καλιακάτσου!