2051 Τριήμερη διάσχιση. Τα δεδομένα έχουν κατέβει από την προηγούμενη ημέρα και σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι να συνδεθούν. Πριν από το Μεγάλο Κάψιμο των δέντρων λόγω του θανατηφόρου ιού που μετέδιδαν στον άνθρωπο, ιδιωτικες εταιρείες ανέλαβαν την καταγραφή όλων των εικόνων των βουνών. Τα βουνά, πλέον ιδιωτικά και αυτά, συνεισφέρουν τα μέγιστα στην παραγωγή ρεύματος και στην διατήρηση του ασφαλούς τρόπου ζωής μας. Λόγω του επετειακού χαρακτήρα της διάσχισης, μιας και το 2021 ήταν η τελευταία διάσχιση σε πραγματικό περιβάλλον, διαλέξαμε αυξημένο επίπεδο δυσκολιας 3 με πιθανότητα καταδίωξης μιας άγριας φυλής "Ψεκασμενων"... Βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα της διάσχισης και όλοι οι αισθητήρες λειτουργούν άψογα μεταφέροντάς μας θερμοκρασίες, χρώματα, αρώματα , αισθήσεις. Κατεβαίνοντας από την κορυφή τής Πρίζας, πάνω από το Συρράκο κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι ψεκασμένοι• τους αντιλαμβανόμαστε νωρίς και κινούμαστε ομαδικά... Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Ήταν πάρα πολλοί και πιο γρήγοροι από συνήθως. Κάποιο λάθος του προγράμματος.Έμεινα τελευταίος ως "σκούπα" και αποκόπηκα από την ομάδα. Προσπάθησα να κατέβω ένα κακοτράχαλο μονοπάτι για το Βαθύπεδο αλλά σκόνταψα, και τώρα βρίσκομαι περικυκλωμένος και χτυπημένος. Ένα μικρό λερωμένο παιδί με πλησίαζει και μου δίνει ένα χαρτί. Θέλουν να το διαβάσω δυνατά. Το ανοίγω και φωνάζω " ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ"..... 


Το ξυπνητήρι κτύπησε 5, ώρα να ετοιμαστώ.Το όνειρο μου άφησε μια πικρή γεύση, μια ενοχή για τα μικρά βήματα που κάνουμε κάθε μέρα προς τα πίσω, για τις ελευθερίες που παραδίνουμε σαν να ειναι πλέον κάτι περιττό.

Υ.Γ. Δεν είναι μόνο τα βουνά που λαχταρούμε να περπατήσουμε, είναι και οι άνθρωποι. Σχεδιάζοντας την τριήμερη διάσχιση πραγματικά ανυπομονούμε να συναντήσουμε παλιούς και νέους φίλους να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία. Όπως ειπώθηκε στην κορυφή τής Πρίζας είναι σχεδόν μια ερωτική εμπειρία, ένα σαδομαζοχιστικό όργιο των αισθήσεων, μια συνεχής εναλλαγή πόνου και ευχαρίστησης. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτήν την μυσταγωγία, την σωματική και πνευματική ονείρωξη, και προσμένουμε την επόμενη συνάντηση.