Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για την Κυριακή, η εξόρμηση στην Τύμφη αναβάλλεται και θα μεταφερθεί την επόμενη Κυριακή 17-10-2021.

Σε ένα από τα κορυφαία μονοπάτια της βόρειας Τύμφης και των ελληνικών βουνών είναι η επόμενή μας εξόρμηση, μία μοναδικής ομορφιάς πορεία - διάσχιση, η οποία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, με την συνολική απόσταση της διαδρομής κοντά στα 20 χιλιόμετρα, και υψομετρική διαφορά ανάβασης τα 1300μ., ενώ αντίστοιχα η συνολική κατάβαση θα είναι 800μ. Με αφετηρία το πέτρινο μονότοξο γεφύρι τής Κόνιτσας και πορεία αντίθετη με τη ροή του Αώου, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι για τη μονή Στομίου· από εκεί ακολουθώντας το ευδιάκριτο ανηφορικό μονοπάτι θα περάσουμε απ′ το ″Σιάδι μύγας″ κάτω απ′ την επιβλητική κορυφή τής Γκαμήλας, και θα συνεχίσουμε την αναβάση για το διάσελο του Άβαλου. Από το σημείο αυτό η πορεία γίνεται κατηφορική και το μονοπάτι μας οδηγεί στη Λούτσα Κατσάνου, και ακολούθως στη Νεραϊδόβρυση με τα κρυστάλλινα νερά της. Συνεχίζουμε μέσα σε πυκνή βλάστηση, και αφού περάσουμε κάτω από την εκπληκτική Τσούκα Ρόσ(σ)α θα καταλήξουμε στο Βρυσοχώρι, όπου και το τέλος της διαδρομής.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 10

Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου (6971935482).

Αναχώρηση:  Κυριακή 05:30 από το πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test (48 ώρες) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με προκαταβολή. Ακυρώσεις με επιστροφή προκαταβολής μέχρι και την 6/10/2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.