Το Σάββατο 2 Μαρτίου ο ΕΟΣ Άρτας σύστησε στην πόλη τον Θωμά Νταβαρίνο, σε μια εκδήλωση με τίτλο: "Θωμάς Νταβαρίνος - ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατάκτηση του Dhaulagiri (8.167m) στο Νεπάλ". Ο Θωμάς Νταβαρίνος κατάγεται και ζει στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας και είναι πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων. Στο βιογραφικό του θα βρούμε επιτυχημένες αναβάσεις σε βουνά του εξωτερικού όπως στις Άλπεις και στην Κεντρική Ασία καθώς και στην ψηλότερη κορυφή της Νότιας Αμερικής την Aconcagua (6.962μ). Επιπλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που γίνονται για την προστασία των Αγράφων ενώ έχει ανοίξει πληθώρα αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή. 

Η κορυφή του Νταουλαγκίρι βρίσκεται στα 8.167 στα Ιμαλαΐα και είναι το 7ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί ως το «καταραμένο βουνό των Ελλήνων» μιας και από 6 συνολικά ελληνικές προσπάθειες που έχουν γίνει για την κατάκτηση της κορυφής του 3 Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους: ο Αντώνης Συκάρης, ο Μπάμπης Τσουπράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σύκαρης παρότι κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, βάση κανονισμού για να καταχωρηθεί στο βιβλίο η ανάβαση έπρεπε να επιστρέψει στο camp3. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα. Μέλη του ΕΟΣ Άρτας αλλά και άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ηπείρου, φίλοι του βουνού και της περιπέτειας τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο και τον καλεσμένο του. Ο κύριος Νταβαρίνος μας μίλησε για την οργάνωση της δίμηνης αποστολής του, την παραμονή και την ανάβασή του σε αυτά τα υψόμετρα μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή βίντεο και φωτογραφιών. Αυτό όμως που αξίζει να σημειώσουμε περισσότερο από όλα είναι η απλότητα και σεμνότητα του χαρακτήρα του.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του.