Την Κυριακή 05/02 20 φίλοι συν-ορειβάτες μετά την ακύρωση της εξόρμησης στο Παναιτωλικό βρεθήκαμε στην Γκιλμπερίνα(Πύργος Τσουγκρί) του νομού μας. Αφετηρία μας η Κιάφα Αμμοτόπου, και το μονοπάτι που σηματοδοτήθηκε και εγκαινιάσθηκε πέρυσι από τον Σύλλογο μας.

Έπειτα από περίπου 2.30 ώρες μέτριας δυσκολίας ανάβαση, με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρότι το κρύο ήταν αρκετό και τα μποφόρ πολλά σε αυτή την χαμηλή σχετικά κορυφή μόλις 1.100 μέτρα. Απολαύσαμε την καταπληκτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλα τα γύρω βουνά, καθώς και στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου-Αράχθου, η ορατότητα μας έφτανε ακόμα και μέχρι το βουνό Αίνος της Κεφαλονιάς. 

Αργότερα πήραμε τον κατηφορικό δρόμο της επιστροφής προς το χωριό Γρίμποβο, σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θαυμάζαμε έστω από μακριά τον εντυπωσιακό Αμβρακικό κόλπο. Αποφασίσαμε, να κάνουμε μια μικρή  παράκαμψη και να επισκεφθούμε μια σπηλιά όπου μέλη του Συλλόγου μας είχαν ανακαλύψει πριν κάποιο καιρό. Πρόκειται για ενεργό ακόμα σπήλαιο, και θα παρακαλούσαμε αν το επισκεφθείτε, μπείτε με προσοχή, δείξτε σεβασμό και αγάπη στον χώρο. 

Γεμάτοι εικόνες λοιπόν ακολουθώντας τον δρόμο συνεχίσαμε την κατηφορική μας πορεία και μετά από συνολικά 6.30 ώρες και 14 χιλιόμετρα από την αφετηρία μας βρισκόμαστε στο χωρίο Γρίμποβο.

Η διαδρομή μας στο Wikilock

 

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση