Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Αν δεν έχετε πως να περάσετε τις ώρες του εγκλεισμού και θέλετε λίγη αδρεναλίνη, αν είχατε σκοπό να ανεβείτε στο Έβερεστ αλλά η αποστολή σας ακυρώθηκε σας έχουμε μερικές καλές προτάσεις!

Όλες οι ταινίες είναι είτε ντοκιμαντέρ είτε βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

1. Meru (2015)

Μια πραγματική ιστορία τριών στενών φίλων (Conrad Anker, Jimmy Chin και Renan Ozturk) οι οποίοι ανήκουν στην παγκόσμια αναρριχητική ελίτ. Μετά από μια σειρά δυσκολιών που αντιμετώπισαν στις προσωπικές τους ζωές αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν το Shark's Fin στην κορυφή Meru μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες κορυφές των Ιμαλαϊων και από τις λίγες που είναι απάτητες. Θα τα καταφέρουν;

 

 

 

 

Περισσότερα...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ  ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο βασικός κορμός του κείμενου αυτού αποτελεί αντιγραφή από την εργασία της ομάδας  "ΚΑΤΕΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ", την οποία ευχαριστούμε που μας επέτρεψε τη χρήση του.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ριζικών αλλαγών σε πολλούς τομείς, με αυτόν της οικονομίας να ενδιαφέρει (δικαίως) τους περισσότερους. Παράλληλα όμως, στο περιβάλλον, και σύμφωνα με την πολιτική που επιβάλλεται και στην πατρίδα μας, λαμβάνουν χώρα εξίσου σημαντικές αλλαγές που δυστυχώς περνούν απαρατήρητες λόγω της σκόπιμης μη ενημέρωσης και της ανάγκης για επίλυση σοβαρότερων, για την ώρα, προβλημάτων.

Περισσότερα...

Τα Τζουμέρκα είναι μια από τις πιο άγριες και άγνωστες οροσειρές της Ελλάδας. Το πρόσωπό τους έχει σκαφτεί από τα νερά που κυλούν σχηματίζοντας φαράγγια και χαράδρες. Ένα τέτοιο ρέμα, το Μελισσουργιώτικο, χωρίζει ευδιάκριτα τα Τζουμέρκα από τον ορεινό όγκο της Κακαρδίτσας. Η ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων είναι το Καταφίδι με υψόμετρο 2.393μ. Οι γνώμες βέβαια διίστανται και για πολλούς τα Τζουμέρκα περιλαμβάνουν και την Κακαρδίτσα κάνοντάς την και την ψηλότερη κορυφή με υψόμετρο 2.429μ. Η ετυμολογία της λέξης Τζουμέρκα είναι διπλή: είτε έχει σλάβικη ρίζα και σημαίνει το φυτό ελλέβορος είτε βλάχικη από τη λέξη τζουμ που σημαίνει κορυφή.

Περισσότερα...

Mία ερώτηση που σίγουρα είναι δύσκολο να απαντηθεί. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να θεωρούμε έναν ορειβάτη καλό; Η κατάκτηση μιας ψηλής κορυφής όπως το Έβερεστ; Σίγουρα όχι. Ορειβάτης είναι κάποιος που με κλασσικό αλπικό στυλ, με τη χρήση των δικών του και της ομάδας του μέσων καταφέρνει να κατακτήσει μία δύσκολη και ψηλή κορυφή. Είναι αυτός που χαράσσει τη δική του διαδρομή ξεπερνώντας φυσικά και μη εμπόδια για να φτάσει κάπου που δεν έχουν φτάσει άλλοι πριν από αυτόν. Είναι αυτός ή αυτή που παρά τα εμπόδια οικονομικά, πολιτικά ή φυλετικά καταφέρνει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ας μην ξεχνάμε πως το είναι κανείς ορειβάτης και να μπορεί να κατακτήσει τις οροσειρές του κόσμου απαιτεί ψυχική και σωματική δύναμη, ταλέντο, θάρρος, νοημοσύνη και καθαρό μυαλό.

Περισσότερα...

         Σκεφτείτε την ακόλουθη κατάσταση, έξω κάνει κρύο βρίσκεστε στον υπνόσακό σας ή σε ένα καταφύγιο και θέλετε να ζεσταθείτε λιγάκι... Φυσικά όλους μας έχουν παροτρύνει να πιούμε ένα τσιπουράκι ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό για να ζεσταθούμε. Όμως όλο αυτό είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Ίσως ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι οι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου που κυκλοφορούσαν στις Άλπεις με ένα μικρό βαρελάκι μπράντυ στο κολάρο τους, το οποίο έδιναν σε όποιον το είχε ανάγκη για να ζεσταθεί. Όμως μήπως αυτή η πρακτική έκανε περισσότερο κακό παρά καλό;

Περισσότερα...

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410721

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 επισκέπτες και κανένα μέλος