Ιανουάριος

14 Κοπή Πίτας: Καταφύγιο Πραμάντων - Καταφύγιο Μελισσουργών
Η καθιερωμένη μας εξόρμηση για την κοπή της πίτας θα γίνει φέτος σε ένα από τα πιο δημοφιλή πεζοπορικά μονοπάτια των Τζουμέρκων. Το μονοπάτι καθαρό και ευδιάκριτο κινείται μέσα σε δάσος ελάτης προσφέροντας πανοραμική θέα τις κορυφές των Τζουμέρκων.
Αρχηγοί: Γιάννης Κιτσαράς και Ίνα Ασλανίδη
ΒΔ 1 

28 Κακαρδίτσα (2.429μ)
Η Κακαρδίτσα βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας και προσφέρεται για χειμερινές αναβάσεις. 
Αρχηγός: Κώστας Τσιτσιμπρίκος
ΒΔ 6

Φεβρουάριος

11 Παναιτωλικό
Το Παναιτωλικό είναι το τελευταίο βουνό της Ρούμελης και το πιο εκτεταμένο της Στερεάς Ελλάδας. Οι επιλογές για πεζοπορία και ορειβασία πολλές μιας και στο Παναιτωλικό υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών.
Αρχηγός: Κιμων Καλιακάτσος
ΒΔ 2

25 Τόμαρος (1.974μ)
Ο Τόμαρος ή Ολύτσικα είναι βουνό των Ιωαννίνων με εκτεταμένο αλπικό κομμάτι ενώ δεσπόζει πάνω από την αρχαία Δωδώνη. Η χειμερινή ανάβαση αποτελεί μια πρόκληση μιας και παρά το χαμηλό του υψόμετρο προσφέρει έντονες συγκινήσεις.
Αρχηγός: Βασίλης Ζολώτας
ΒΔ 6

Μάρτιος

10 Τραπεζίτσα (2.024)
Η Τραπεζίτσα είναι ένας καταπράσινος όγκος που ξεδιπλώνεται βόρεια της Τύμφης με τον επιβλητικό Αώο να λειτουργεί ως φυσικό σύνορο. Το συναρπαστικό με την Τραπεζίτσα είναι πως είναι κατάφυτη με δέντρα μέχρι την κορυφή της.
Αρχηγός: Χρήστος Νούτσος
ΒΔ 5

24 Τζουμέρκα
Τα Τζουμέρκα αποτελούν ένα παράδεισο για το χειμερινό βουνό αφού το άγριο και εκτεταμένο ανάγλυφό τους δίνει άπειρες επιλογές για παιχνίδι με το χιόνι για αρχάριους αλλά και πιο έμπειρους στην ορειβασία το χειμώνα.
Αρχηγός: Κώστας Τσιτσιμπρίκος
ΒΔ 6

Απρίλιος

7 Μπούρινος (1.866μ)
Ο Μπούρινος ή Βούρινος διαθέτει ιδιαίτερη γεωλογία αφού εντύπωση κάνουν τα ηφαιστειακά του πετρώματα και η κοιλάδα του Μεσιανού Νερού. Χάρη σε αυτά έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερη βιοποικιλότητα και εντοπίζονται αρκετά ενδημικά είδη.
Αρχηγός: Χρήστος Καραντζάς
ΒΔ 2

20-21 Χελιδώνα (1.975μ)
Η ανάβαση στη Χελιδώνα είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Ευρυτανίας μιας περιοχής που φημίζεται για τις απόκρημνες κορυφές της.
Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

Μάιος

12 "Στα Χνάρια της Αρκούδας" Challenge
"Στα Χνάρια της αρκούδας" περπατήσαμε αρκετές φορές, τώρα έρχεται η σειρά να γνωρίσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή πάλι στην περιοχή του Μετσόβου η οποία αποτελεί μέρος του Ursa trail 40χμ
Αρχηγοί: Γιάννης Κιτσαράς και Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

25-26 Γράμμος
Ο Γράμμος είναι ένα από τα πιο εκτεταμένα ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδας και απλώνεται ανάμεσα από την κοιλάδα του Σαραντάπορου, στα αλβανικά σύνορα, και τον Λαδοπόταμο, μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς. Ο Γράμμος υπήρξε μάρτυρας των πιο ζοφερών στιγμών της νεότερης ελληνικής ιστορίας αφού εκεί εκτυλίχθηκαν οι τελευταίες μάχες του εμφυλίου πολέμου.
Αρχηγοί: Γιώργος Μήτσος και Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

Ιούνιος

9 Ανατολικό Ζαγόρι: Δόλιανη - Φραγάδες - Νεγάδες
Παρότι το Ανατολικό Ζαγόρι είναι λιγότερο δημοφιλές δεν υπολείπεται καθόλου σε φυσική ομορφιά. Η τοπογραφία του επέτρεψε τη δημιουργία ενός πολυδαίδαλου συστήματος μονοπατιών τα οποία ξεχωρίζουν για την αισθητική τους. 
Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη
ΒΔ 2

21-22-23-24 Ροδόπη
Κοινή εξόρμηση Ορειβατικών Συλλόγων Ηπείρου και Κέρκυρας
Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης παρουσιάζει έντονο ορειβατικό ενδιαφέρον και είναι μια οροσειρά την οποία δύσκολα προσεγγίζει κανείς από την Ήπειρος. Εδώ θα συναντήσουμε ψηλά και δασωμένα βουνά, το παρθένο Δάσος του Φρακτού, πανέμορφους καταρράκτες αλλά και τα Θρακικά Μετέωρα.
Αρχηγός: το ΔΣ

29-30 Διάσχιση Ξηροβουνίου
Δίπλα στην πόλη μας ορθώνεται το Ξηροβούνι το οποίο διαθέτει εκτεταμένο ανάγλυφο παρά το χαμηλό του ύψος. 
Αρχηγός: Χρήστος Νούτσος
ΒΔ 3

Ιούλιος

6-7 Παιδική Κατασκήνωση
Μετά από απουσία 2 χρόνων η παιδική κατασκήνωση έρχεται ξανά για να μάθουμε από μικροί να αγαπάμε τη φύση και να περπατάμε με ασφάλεια.
Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη

20-21 Όλυμπος
Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μας καλεί κοντά του για απολαύσουμε μια ξεχωριστή ανάβαση στην αγκαλιά του. Παρά τη μικρή του έκταση έχει πολλές κορυφές με μεγάλο ύψος. Στους πρόποδες κυριαρχούν δάση οξιάς τα οποία στη συνέχεια αντικαθιστούν κωνοφόρα για να ακολουθήσουν αλπικά λιβάδια και τέλος βραχώδεις κορυφές.
Αρχηγός: Κίμων Καλιακάτσος
ΒΔ 3

Αύγουστος

4 Στενά Αθαμανίας
Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να επισκεφτεί κανείς φαράγγια. Το Στενό της Αθαμανίας αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της περιοχής καθώς οι απόκρημνες όχθες στενεύουν και μοιάζουν να κλείνουν πάνω από το κεφάλι.
Αρχηγός: Χρήστος Καραντζάς
ΒΔ 1

30-31 & 1/09 Τριήμερη Διάσχιση
Φέτος στην καθιερωμένη μας πλέον διάσχιση φέτος θα περπατήσουμε στα βουνά της Ηπείρου και ξεκινώντας από την Κακαρδίτσα θα φτάσουμε στην Πύλη Τρικάλων.
Αρχηγός: Κίμων Καλιακάτσος
ΒΔ 3

Σεπτέμβριος

8 Λευκάδα - Καθάρια Ράχη (1.085μ)
Εκτός από τις όμορφες παραλίες η Λευκάδα διαθέτει και ένα πλούσιο σύμπλεγμα μονοπατιών ιδανικών για πεζοπορία. Η Καθάρια Ράχη προσφέρει πανοραμική θέα προς την Ήπειρο αλλά και τους δύο φάρους του νησιού.
Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης
ΒΔ 1

21-22 Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας
Φέτος είναι η σειρά του συλλόγου μας να φιλοξενήσει τους υπόλοιπους ορειβατικούς συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας και να τους γνωρίσεις τις ομορφιές του νομού μας.

Οκτώβριος

4-5-6 Πανόραμα Δρακιλιμνών - από την Τύμφη στον Σμόλικα
Η Δρακόλιμνη της Τύμφης και του Σμόλικα αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς ορειβατικούς προορισμούς της περιοχής μας. Σε αυτή την εξόρμηση θα ενώσουμε δύο από τους σημαντικότερους ορεινούς όγκους της Τύμφης και του Σμόλικα σε μια διάσχιση από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανένας.
Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

20 Ανατολικό Ζαγόρι: Δόλιανη - Γρεβενίτη - Χρυσοβίτσα
Η πεζοπορία στο Ζαγόρι αποτελεί από μόνη της μια εμπειρία αξέχαστη μιας και το καλοδιατηρημένο δίκτυο μονοπατιών και τα καλντερίμια που το διασχίζουν είναι αξεπέραστης ομορφιάς.
Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη
ΒΔ 2

Νοέμβριος

3 Σκάλα Κυψέλης
Οι σκάλες αποτελούν παλιά κτηνοτροφικά μονοπάτια των Τζουμέρκων από τα οποία οι κάτοικοι ανέβαζαν τα ζώα τους για βόσκηση το καλοκαίρι στα λιβάδια. Η σκάλα Κυψέλης σηματοδοτήθηκε από τον σύλλογό.
Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

17 Κλέφτης (1.845μ)
Ο Κλέφτης ανήκει στην οροσειρά του Σμόλικα και η ανάβασή του αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές αφού κινείται μέσα σε δάσος για το μεγαλύτερό της μέρος.
Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης
ΒΔ 2

Δεκέμβριος

1 Δυτική κόψη Στρογγούλας
Μια σχετικά άγνωστη ανάβαση στην κορυφή της Στρογγούλας η οποία ξεκινάει από το χωριό Άγναντα και κινείται στη δυτική κόψη προσφέροντας πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή.
Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου
ΒΔ 3

15 Ντουλουπιέρα (1.646μ)
Μια από τις άγνωστε κορυφές που ανήκει στα όρη Βάλτου και το τοπίο που την περιβάλλεις ιδιαίτερα τραχύ.
Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης
ΒΔ 1