Η διαδρομή ξεκίνησε 6:30 το πρωί λίγο έξω από το χωριό Θεοδώριανα στην αρχή του μονοπατιού για προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 820μ. Σε λιγότερο από μια ώρα βρισκόμασταν στο εκκλησάκι πρ. Ηλία. Από εκεί συνεχίσαμε προς την κορυφογραμμή του Κριάκουρα από ένα δασωμένο δύσβατο μονοπάτι έχοντας συνεχώς έναν φράχτη στα αριστερά μας. Φτάνοντας στις λάκκες που έχουν εύκολη πρόσβαση από το χωριό Νεράιδα, είχαμε πλέον ξεκάθαρη θέα της επιβλητικής κόψης του Κριάκουρα.

Κριάκουρας μια κορυφή που βρίσκεται πάνω από τα χωριά Θεοδώριανα και Νεράιδα. Η προσέγγισή της γίνεται συνήθως από αυτά τα χωριά. Υπάρχει όμως και μια εξίσου όμορφη αν και πολύωρη διαδρομή από τους Μελισσουργούς. Η κυκλική πορεία που ακολουθούμε έχει διάρκεια περίπου 13 ώρες. Ξεκινάμε πολύ πρωί (5:30) από το Ορειβατικό καταφύγιο των Μελισσουργών. Για κακή μας τύχη στο ρέμα Κοφερίτα έχουν πέσει πολλά βράχια, με αποτέλεσμα να μην περνάει αυτοκίνητο και να πρέπει να περπατήσουμε πολύ ώρα στο χωματόδρομο.

Μια από τις πιο ωραίες αν και απαιτητικές αναβάσεις είναι αυτή στον Κρυάκουρα (2.181μ). Σίγουρα δεν προτείνεται σε αρχάριους και υψοφοβικούς! Η διαδρομή ξεκινάει από τη μεριά των Θεοδωριάνων, περπατώντας ουσιαστικά όλη την κορυφογραμμή μέχρι τη νότια κορυφή. Η εκδρομή έγινε μέσα σε δύο μέρες μιας και η πρόσβαση απαιτεί αρκετή ώρα από την Άρτα.