“Ο Ταΰγετος είναι απερίγραπτος, αδύνατον να εκφραστεί χωρίς τη μουσική του Μπετόβεν. Τόσο πυκνή, τόσο κυριαρχική είναι η επιβολή του πάνω στην ψυχή του ανθρώπου. Είναι το ίδιο όπως αντικρίζεις ένα τεράστιο μνημείο μεγαλοφυΐας. Η εντύπωση είναι ακαθόριστη στις λεπτομέρειες, όμως το νόημά του είναι όρθιο. Σε αναγκάζει να σταθείς και να το δεχθείς και συ όρθιος. Να το δεχθείς κατάστηθα σα μια μεγάλη ευτυχία ή μια θεομηνία που σου κρούει την ψυχή και σου γυρεύει προστακτικά μιαν απάντηση”.
Στράτης Μυριβήλης

Κάποιες φορές οι εξορμήσεις που γίνονται εκτός συλλόγου αξίζει να αναφερθούν. Πιστεύω πως ο χειμερινός Πενταδάκτυλος είναι μια από αυτές. Το κείμενο αυτό το έγραψα για τον ΕΟΣ Καλαμάτας και το παραθέτω αυτούσιο.

  Δευτέρα μεσημέρι και αρχίζουμε το ταξίδι μας από την Άρτα προς την Πελοπόννησο. Το αμάξι φορτωμένο με σκηνές, υπνόσακους, ορειβατικό εξοπλισμό και πολλά άλλα... Στόχος μας μέσα σε μια βδομάδα να επισκεφτούμε το Ναύπλιο, την Μονεμβασιά να φτάσουμε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας το Ταίναρο αλλά και να περπατήσουμε στον Ταΰγετο. Επικοινωνούμε με τον ΕΟΣ Καλαμάτας και αποφασίζουμε να κάνουμε μια κοινή εξόρμηση.