Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η διαδρομή ξεκινάει από τη θέση Χαλκιά και καταλήγει μετά από πορεία περίπου 2 ωρών στην κορυφή Πινακούλι στο Αθαμάνιο Άρτας. Είναι σηματοδοτημένη με κόκκινη σήμανση με αφετηρία τα 1377μ..

Η θέση Χαλκιά βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αθαμανίου - Θεοδωριάνων και η σήμανση αρχίζει στα αριστερά πάνω σε δεξαμενή νερού (βλέπε χάρτη για λεπτομέρειες). 

Χάρτες της διαδρομής υπάρχουν αναρτημένοι και στο Αθαμάνιο.

 

 

 

 

Η αρχή του μονοπατιούΗ θέα από την κορυφη βλέποντας τη Σκλάβα 2088μμετά τις πρώτες κορδέλες στο πλάτωμα (βλέποντας και την μηκοτομή κοντά στη βρύση)Η σηματοδότησηΛίγο πιο ψηλά απο τη θέση της βρύσηςΠάνω από την δεξαμενή (δες χάρτη δεξαμενή υψόμετρο 1760μ)Η θέα από το σημείο κάτω ακριβώς από την κεραία κινητής τηλεφωνίαςΗ θέα από την κορυφή προς τη θέση Σπηλιά (δες χάρτη)Η κορυφή Πινακούλι 1932μ

 Σηματοδότηση διαδρομής, φωτογραφίες και χάρτης: Κώστας Τσίρκας.