Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://eosartas.grimages/anakoinwseis/programma_2018/smolikas.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

H εξόρμηση αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Τον όμορφο Σμόλικα με την παγωμένη του Δρακόλιμνη θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε με τον ορειβατικό σύλλογο Άρτας. 

Η ανάβασή μας ξεκινάει μέσα από το χωριό Πάδες και καθώς ανηφορίζουμε βγαίνουμε από τα δάση οξιάς και σιγά σιγά μπαίνουμε σε δάσος μαύρης πεύκης. Η θέα γίνεται όλο και πιο όμορφη και μπορούμε να ατενίσουμε την οροσειρά της Τύμφης πίσω μας. Σύντομα βγαίνουμε από το δάσος και μόνο μερικά σκόρπια ρόμπολα καταφέρνουν να αντισταθούν στον αέρα, το κρύο και τους κεραυνούς. Σιγά σιγά πλησιάζουμε τη μαγική Δρακόλιμνη, η οποία βρίσκεται μόλις 1:30 ώρα από την κορυφή. Από την κορυφή έχουμε πανοραμική θέα προς τη Νεμέρτσικα, την Τύμφη, το Περιστέρι και τα Τζουμέρκα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιολέ και κραμπόν (σωστά προσαρμοσμένα) καθώς και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας: περίπου 8

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης (τηλ. 6976887041)

Ανάβαση: από Πάδες Κόντισας

Διανυκτέρευση: σε ξενώνα και σκηνές

Αναχώρηση: Σάββατο 3:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.