Μια απαιτητική εξόρμηση στο χιονισμένο τοπίο ενός από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ηπείρου για όσους είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.Η Νεμέρτσικα ή αλλιώς Δούσκος ή Μερόπη βρίσκεται βουνό στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η ψηλότερη κορυφή του βουνού βρίσκεται στο αλβανικό τμήμα και έχει ύψος 2.455 μέτρα ενώ η ψηλότερη κορυφή του στο ελληνικό έδαφος έχει υψόμετρο 2.198 μέτρα. Το βουνό χαρακτηρίζεται από απότομους βράχους και δασώδεις πλαγιές. Οι ανατολικές πλαγιές ξεκινούν από τον ποταμό Αώο, 2.000 μέτρα χαμηλότερα.

Η ανάβαση θα γίνει από το χωριό Δρυμάδες Ιωαννίνων.

 

Βαθμός Δυσκολίας:  6

Ώρες πορείας: περίπου 9

Ώρα αναχώρησης: 6:00

Υπεύθυνος εξόρμησης: Κώστας Τσιτσιμπρίκος (τηλ. 6947893524)

Υψομετρική διαφορά: 1.156μ

Αναχώρηση:  Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Απαραίτητο πιολέ, κραμπόν και κράνος. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει δικά του μπορεί να δανειστεί από το σύλλογο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Διαμαρτυρία: Ορεινή Διάσωση