Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Μια από τις πιο γνωστές αλπικές λίμνες στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να δούνε όσοι έρθουν μαζί μας. Η ανάβασή μας αρχίζει από το Μικρό Πάπιγκο, χτισμένο στους πρόποδες της Τύμφης, και σε λίγο λιγότερο από 3 ώρες βρισκόμαστε στο καταφύγιο της Αστράκας. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε 3 πέτρινες βρύσες από όπου θα μπορούμε να εφοδιαστούμε με νερό. Καθώς ανεβαίνουμε η θέα προς τις επιβλητικές Πυραμίδες του Πάπιγκου είναι μαγευτική. Από το καταφύγιο συνεχίζουμε προς την παγετωνικής προέλευσης Ξερόλουτσα. Από εδώ και πέρα αρχίζει η σύντομη ανάβασή μας στην πανέμορφη Δρακόλιμνη.

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: περίπου  8

Ανάβαση: Μ. Πάπιγκο 

Αρχηγός: Γεώργιος Χαρμπής

 

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

 

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 3