Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://eosartas.grimages/anakoinwseis/kokkinolakos.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Στα μονοπάτια που με κόπο έχει καθαρίσει το ορειβατικό τμήμα της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε με τον ΕΟΣ Άρτας. Η διαδρομή μας αρχίζει λίγο μετά το χωριό της Μεσούντας και αφού περπατήσουμε για λίγο σε άσφαλτο μπαίνουμε στο πανέμορφο σκιερό μονοπάτι που μας οδηγεί μέσα στο φαράγγι του Φάγγου. Εδώ το μονοπάτι ελίσσεται πάνω από την κοίτη του ποταμού προσφέροντας ανεπανάληπτες εικόνες άγριας ομορφιάς. Δεν αργούμε πολύ να εγκαταλείψουμε την κοίτη και να χωθούμε μέσα στο δάσος και σύντομα φτάνουμε στο μέρος που άφησε την τελευταία του πνοή ο Άρης Βελουχιώτης. Από εκεί αρχίζουμε να κινούμαστε σε ανηφορικό μονοπάτι κερδίζοντας ύψος γρήγορα και βγαίνουμε στην κορυφογραμμή του Κοκκινόλακου. Η θέα προς τα Άγραφα και την κοιλάδα του Αχελώου μοναδική. Συνεχίζουμε έχοντας νότια κατεύθυνση προς το χωριό Πηγές για να κατεβούμε στην ιστορική Μονή Σέλτσου.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας:  περίπου 11

Αρχηγός: Βασίλης Ζολώτας (τηλ. 6972894713)

Ανάβαση: από Μεσούντα

Αναχώρηση: Σάββατο απόγευμα  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.