Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://eosartas.grimages/anakoinwseis/programma_2018/lakmos.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Κοινή χειμερινή ανάβαση με ΕΟΣ Ηγουμενίτσας, ΕΟΣ Ιωαννίνων και ΕΟΣ Πρέβεζας.

Το όρος Λάκμος ή Περιστέρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά συγκροτήματα της Πίνδου, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα αλπικά λιβάδια στα οποία το καλοκαίρι βόσκει ένας μεγάλος αριθμός από κοπάδια προβάτων. Ίσως το πιο γνωστό στο ευρύ κοινό μέρος του βουνού είναι η Βερλίγκα, ένα πανέμορφο αλπικό λιβάδι από το οποίο πηγάζει ο Αχελώος. Η βλάστηση στο Περιστέρι είναι πενιχρή και περιορίζεται κοντά σε ρέματα στις δυτικές και βόρειες πλαγιές. Όμως στα αλπικά λιβάδια θα βρούμε μια μεγάλη βιοποικιλότητα και έναν εντυπωσιακό αριθμό από ενδημικά φυτά που οδήγησαν και στην ονομασία του ως βιότοπο Natura 2000. 

Ελάτε να απολαύσουμε την ομορφιά του Περιστερίου με τρεις όμορφες διαδρομές για μυημένους και αρχαρίους.

Διαδρομές:

1. Ανθοχώρι - Λάκκα Νταούτη - Ανθοχώρι 

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Ώρες πορείας: 4-5

Αρχηγός: Χάλλα Άννα

 

2. Ανθοχώρι - Λάκκα Τόκη - Ανθοχώρι 

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 7

Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης

 

3. Ανθοχώρι - Καλόγηρος 2.102μ - Λάκκα Τόκη - Ανθοχώρι

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας:

Αρχηγός: Μπούτζας Γεώργιος

 

Υπεύθυνος για τον ΕΟΣ Άρτας: Ασλανίδης Λεωνίδας (6977822897)

Ανάβαση: από Ανθοχώρι Μετσόβου

Αναχώρηση: Κυριακή  6:30 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.