Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://eosartas.grimages/anakoinwseis/programma_2018/marosa.JPG): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Η εξόρμηση αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μια δυνατή χειμερινή εξόρμηση στα βουνά των Τρικάλων γίνεται για πρώτη φορά από το σύλλογό μας. Σκοπός η ανάβαση στη Μαρόσα και την κορυφή Όρνιο. Η Μαρόσα, το Αυγό και η Λουπάτα δημιουργούν ένα ξεχωριστό ορεινό συγκρότημα.

Μια όμορφη διαδρομή που ξεκινάει αρχικά σε δάσος ελάτης και καθώς ανηφορίζει βγαίνει σε υποαλπικά και αλπικά λιβάδια. Σύντομα φτάνουμε στην κορυφογραμμή την οποία και ακολουθούμε. Από εδώ θαυμάζουμε τις ομαλές βορειοανατολικές πλευρές που καταλήγουν σε δάσος ελάτης οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις νοτιοδυτικές που σχηματίζουν κόψεις καταλήγοντας σε απόκρημνους γκρεμούς. Φτάνοντας στην κορυφή της Μαρόσας συνεχίζουμε για λίγο σε απότομη ράχη μέχρι την κορυφή Όρνιο (2.022μ). Η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή στα 2.044 είναι δύσκολη και απαιτητική και απευθύνεται για όσους νιώθουν άνετα να ανέβουν μια απόκρημνη κόψη σαν μαχαίρι.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιολέ και κραμπόν (σωστά προσαρμοσμένα) καθώς και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Για την ανάβαση στο Όρνιο, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, απαραίτητο μποντριέ.

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας:  περίπου 8 ανάλογα με την ποιότητα του χιονιού

Αρχηγός: Κίμωνας Καλιακάτσος τηλ. 6972241729

Ανάβαση: από Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Διανυκτέρευση: σε αντίσκηνα και ξενώνα στο χωριό

Αναχώρηση: Σάββατο 15:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
992482

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 επισκέπτες και κανένα μέλος