Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το 2013 διεξήχθη στην Αθήνα ο 31ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών "Γρηγόρης Λαμπράκης". Ο ΕΟΣ Άρτας συμμετείχε με τρία μέλη του, τους Χρήστο Νούτσο, Βασίλη Παπαδημητρίου και Χρήστο Κούρτη.

 Νωρίς το πρωί της Κυριακής επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία της διοργάνωσης που μας μεταφέρουν στον Μαραθώνα. Εκεί έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την ελίτ του μαραθωνίου να κάνει το ζέσταμά της, το οποίο βέβαια στα μάτια μας μοιάζει με αγώνα δρόμου και όχι απλό ζέσταμα. Οι δρομείς κοντεύουν τους 10.000 και σιγά σιγά οι πρώτοι αρχίζουν να φεύγουν. Είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες και φεύγουμε σταδιακά. Φυσικά πρώτη αναχωρεί η ελίτ την οποία και κανένας μας δεν θα ξαναδεί.

Έρχεται και η σειρά μας, αρχίζουμε να τρέχουμε, κινούμαστε στη λεωφόρο Μαραθώνος και παρατηρούμε τους γύρω μας. Ένας Ασιάτης τρέχει με το κουστούμι και τα σκαρπίνια του, άλλοι ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες. Τα χιλιόμετρα φεύγουν και παίρνουμε νερό, ισοτονικά και μπανάνες από τους σταθμούς εφοδιασμού. Φτάνουμε στις ανηφόρες και τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Περνάμε το Πικέρμι και την Παλλήνη και η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη, έχουν βγει στους δρόμους, οι φωνές τους μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση και μας δίνουν δύναμη  να συνεχίσουμε. Αρχίζουμε πλέον να φτάνουμε στην Αθήνα Αγ. Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου φτάνουμε στην Κηφισίας και 2χμ μένουν για τον τερματισμό μας. Οι φωνές του κόσμου μας συνοδεύουν μέχρι το Καλλιμάρμαρο, περνάμε τον τερματισμό και η συμμετοχή μας για φέτος τελείωσε. Παίρνουμε το μετάλλιο μας και μας τυλίγουν με την αλουμινοκουβέρτα, τώρα καταλαβαίνουμε πόσο έχει κουραστεί το σώμα μας καθώς όταν τρέχεις δεν το νιώθεις...

Στον τερματισμό Πρώτος στο τερματισμό ο Κενυάτης Yego Hillary Kipkogei

Η διαδρομή των 42χμ και 152μ κουραστική και επίπονη. Ο καιρός δυστυχώς δεν ήταν σύμμαχος των δρομέων-ορειβατών μιας και η ζέστη και η υγρασία κούρασαν αρκετούς δρομείς και από νωρίς άρχισαν οι εγκαταλείψεις. Τα τρία μέλη του συλλόγου κατάφεραν μετά από υπερπροσπάθεια να τερματίσουν και να νιώσουν τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που χαρίζει η συμμετοχή και ο τερματισμός σ'αυτή την ιστορική διαδρομή. Ο χρόνος δεν έχει σημασία, σημασία έχει η προσπάθεια, η συμμετοχή κι ο τερματισμός. Δικαιολογημένα τον Μαραθώνιο τον αποκαλούν αγώνα ψυχής γιατί τα τελευταία χιλιόμετρα τα τρέχεις με την ψυχή και όχι με τα πόδια.

Από την Άρτα πήραν μέρος και άλλοι αθλητές: Ασπρούδης Γιώργος, Σκούρας Αποστόλης, Σουραβλιάς Παναγιώτης, Ανδρίτσος Παναγιώτης, Κεφάλας Τάσσος, Αλεξίου Κώστας, Πανούτσος Άγγελος (10χμ) και Χαροκόπος Μιχάλης(5χμ).

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου πάλι στην Αφετηρία.