Ο ορειβατικός σύλλογος Άρτας πραγματοποίησε την Κυριακή 4/11 την προγραμματισμένη εξόρμηση - κυκλική πορεία Καλαρρύτες - Πηγές Χρούσια- Συρράκο - Καλαρρύτες με πολυπληθή συμμετοχή (περίπου 80 άτομα). 

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε από τους Καλαρρύτες, ανηφορίζοντας η αραιή βλάστηση λιγόστεψε και σύντομα βρεθήκαμε σε υποαλπικό ξερό τοπίο. Η διαύγεια της ατμόσφαιρας μας επέτρεψε να θαυμάσουμε τους ορεινούς όγκους: Τζουμέρκα, Πρίζα, Περιστέρι. Κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για ν' ανεβούμε στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής που είναι κτισμένο μέσα σε μια υγρή και σκοτεινή σπηλιά, με μια χαμηλή πόρτα να επιτρέπει την είσοδο στους προσκυνητές. 

Στη συνέχεια κατηφορίζοντας συναντάμε τον ποταμό Χρούσια και περνώντας τον μπαίνουμε σε ένα πανέμορφο δάσος οξιάς, κέδρου και πεύκης. Το μονοπάτι μας ανεβάζει σταδιακά, χαρίζοντάς μας όλο και πιο όμορφη θέα της χαράδρας του ποταμού, μέχρι που βλέπουμε τα πρώτα σπίτια του Συρράκου. 

Κατεβαίνουμε το μονοπάτι και διαβαίνοντας το γεφυράκι του Χρούσια ανεβαίνουμε το πετρόκτιστο μονοπάτι που μας οδηγεί προς του Καλαρρύτες όπου φτάσαμε μετά από περίπου 7:30 ώρες πεζοπορίας.